Зміст:
  1. Нікчемний Я 4
  2. МаХХХін
  3. Зрадниця
  4. Віджа. Потойбічний вимір
  5. Тут і там
  6. Забери мене на Місяць
  7. Судна нічка
  8. Пекельний серфінг
  9. Смерчі
  10. Збирач кісток
  11. Друзі назавжди
  12. Мадам Кліко
  13. Дедпул і Росомаха
  14. Поселенці
Липень 2024 року точно запамʼятається кіноглядачам екшеном. Адже на екрані вийде чимало динамічних стрічок, серед них і найдовгоочікуваніша для фанатів Marvel – "Дедпул і Росомаха". Але це далеко не всі новинки, LIGA.Lifе розповідає про фільми, які виходять у прокат вже цього місяця.

Нікчемний Я 4

Прем'єра: 3 липня.

Країна: США.

Жанр: мультфільм.

Тривалість: 1 год. 34 хв.

Про що

Для Ґру та його дівчаток розпочинається наступний етап життя з новим членом сім’ї – Ґру молодшим, який точно знає як насолити татові. Проте перед героями постає новий виклик у вигляді небезпечного супротивника. Тож на родину чекає грандіозне протистояння, сповнене гумору та неймовірних пригод.

МаХХХін

Прем'єра: 4 липня.

Країна: США.

Жанр: трилер, горор, детектив.

У головних ролях: Елізабет Дебікі, Лілі Коллінз, Мішель Монаган, Кевін Бейкон, Боббі Каннавале, Джанкарло Еспозіто, Мозес Самні та співачка Холзі.

Тривалість: 1 год. 44 хв.

Про що

Максін Мінкс не відмовляється від мрії стати знаменитою акторкою. Минуло 6 років від страшної різанини у Техасі, з якої дівчина змогла вибратися живою. Відтоді Максін полишила спроби зніматися у фільмах для дорослих та сподівається, що цю таємницю ніхто й ніколи не розкриє. 

У Лос-Анджелесі, де вона зараз живе, частішають випадки насильства. Таємничий вбивця, якого називають "Нічний ловець", полює за молодими перспективними акторками. Максін відчуває, що переслідують саме її. Це означатиме, що пікантні та жахливі подробиці її минулого стануть відомі усім. Страх бути викритою підштовхує Максін до рішучих дій.

Зрадниця

Прем'єра: 4 липня.

Країна: Німеччина, Австрія, Швейцарія, Велика Британія.

Жанр: трилер.

У головних ролях: Паула Бір, Бекім Латафі, Даміан Гардунг, Йоель Басман, Янніс Нівенер.

Тривалість: 2 год.

Про що

Берлін, 1940 рік, дівчині з арійською зовнішністю забороняють виконувати джаз. Блискуча кар'єра вмить руйнується через те, що Стелла з єврейської родини. Усі спроби сім'ї емігрувати до Америки лишаються марними. Згодом, коли гестапо починає відкрите полювання, родина потрапляє в пастку.

Під тиском дівчина погоджується стати агенткою нацистів. Заради власного порятунку втирається в довіру до євреїв, які переховуються, та здає їх гестапо. Кожен робить свій вибір, але на її совісті майже 3000 жертв.

Віджа. Потойбічний вимір

Прем'єра: 4 липня.

Країна: Аргентина, Нова Зеландія.

Жанр: горор.

У головних ролях: Бретт ДельБуоно, Магі Браві, Кірен Бью, Агустін Ольчезе, Начо Франкавія, Хосефіна Інес Фаріна, Хустіна Себальос, Чжон Лі, Пачі Лукас, Іаго Іллескас, Майте Солсона.

Тривалість: 1 год. 13 хв.

Про що

Команда блогерів вирішує провести ритуал в особняку "чорної графині". Вона була прихильницею всього надприродного, але зникла безвісти після гри, яка мала провести її в інший вимір. Викликаючи дух графині, герої впускають у світ потойбічні сили. Виживе той, хто зможе повернути демонів назад.

Тут і там

Прем'єра: 4 липня.

Країна: Франція.

Жанр: комедія.

У головних ролях: Хакім Еміліо, Ахмед Силла, Хьюго Беккер.

Тривалість: 1 год. 33 хв.

Про що

Через проблеми з візою Адрієн змушений повернутися до Парижа після 15 років, проведених у Сенегалі з дружиною Амінатою. У Парижі його приймає двоюрідний брат дружини Секу, який вже став справжнім французом. Поки Адрієн чекає на повернення до Африки, Секу влаштовує йому ознайомчу подорож Францією з приємними несподіванками.

Забери мене на Місяць

Прем'єра: 10 липня.

Країна: США.

Жанр: романтична комедія.

У головних ролях: Скарлетт Йоганссон, Ченнінґ Тейтум, Джим Раш, Рей Романо, Вуді Гаррельсон, Колін Вуделл.

Тривалість: 2 год. 11 хв.

Про що

Космічні перегони між США та СРСР 1960-х років. Співробітники NASA готуються до чергового польоту, впродовж якого запланована посадка корабля "Апполон–11" на Місяць. Коли імідж NASA майже зазнав краху, талановита маркетологиня Келлі Джонс розпочинає промокампанію, щоб виправити ситуацію. Цим вона неабияк ускладнює роботу над висадкою усій команді NASA, що не подобається керівнику місячної місії Коулу Девісу. Безкомпромісна боротьба за першість розпочинається.

Судна нічка

Прем'єра: 11 липня.

Країна: Франція, Канада.

Жанр: екшн, горор.

У головних ролях: Турлоу Конвері, Кайл Скаддер, Ейдан О’Гара, Бенні О. Артур, Жаклін Море.

Тривалість: 1 год. 21 хв.

Про що

Група молодих людей сповнена праведного гніву щодо недоцільного використання природних ресурсів та знущання з тварин. Аби обстояти свої переконання, вирішили влаштувати яскраву акцію протесту у магазині меблів.

Друзі заховалися у приміщенні, зайшовши туди незадовго до закриття. Вночі, коли ніхто не мав би звернути на них увагу, вони планували зіпсувати деякі меблі, вказавши тим самим на неприпустимість використанні шкіри вбитих тварин.

Усі свої дії підлітки одразу ж викладали у соцмережі. Охоронці, які залишилися у магазині на ніч, геть не виглядали загрозливо. Однак і сидіти, склавши руки, ніхто з них не збирався. Один з них нещодавно влаштувався на цю посаду. Складно було б знайти більш вмотивованого охоронця.

Пекельний серфінг

Прем'єра: 11 липня.

Країна: Франція.

Жанр: горор, трилер, містика.

У головних ролях: Мерилін Ліма, Орельєн Рекуан, Марі Забуковек, Адель Галлой, Лоран Морель.

Тривалість: 1 год 25 хв.

Про що

Це мала бути незабутня вечірка, але боги бажають помсти. Найкращі серфінгістки вирушають шукати хвилі на таємничому острові, який зник з усіх карт. Але деякі місця мають лишатись таємними назавжди. Гра на виживання починається!

Смерчі

Прем'єра: 17 липня.

Країна: США.

Жанр: екшн, трилер.

У головних ролях:  Дейзі Едґар-Джонс, Ґлен Павелл, Ентоні Рамос, Брендон Переа, Саша Лейн, Деріл Мак-Кормак, Кірнан Шіпка, Нік Додані, Мора Тінрі та інші.

Тривалість: 2 год. 2 хв.

Про що

Кейт Купер – колишня мисливиця за смерчами. Її переслідують спогади з минулого про катастрофічну зустріч з торнадо під час навчання в коледжі. Зараз Кейт живе у Нью-Йорку в цілковитій безпеці та вивчає моделі торнадо лише на моніторах компʼютерів. Якось її друг Хаві заманює дівчину назад на відкриті рівнини, щоб випробувати нову революційну систему стеження за торнадо. 

Там Кейт знайомиться з Тайлером Овенсом – суперзіркою соціальних мереж. Разом зі своєю невгамовною командою Тайлер показує підписникам пригоди мисливців за смерчами. І що небезпечніші погоні, то краще.

Коли сезон смерчів посилюється, зʼявляються жахливі явища, небачені раніше. Опинившись на шляху кількох штормових систем, що насуваються на центральну Оклахому, Кейт, Тайлер та їхні команди змушені боротися за власне життя.

Збирач кісток

Прем'єра: 18 липня.

Країна: США.

Жанр: екшн, трилер, бойовик.

У головних ролях: Мел Ґібсон, 50 Сент, Браян Ван Голт, Нора Зегетнер, Спайс Вільямс.

Тривалість: 1 год. 36 хв.

Про що

Одинадцять жінок жорстоко вбили. ФБР відправляє своїх найкращих агентів на пошуки злочинця. Поліція також приділяє справі першочергову увагу, але лише детективу Ортезі вдається вийти на слід убивці. Після зникнення його племінниці справа набуває ще більш небезпечного розвитку, і кожен, хто бере участь у розслідуванні, стає підозрюваним.

Друзі назавжди

Прем'єра: 18 липня.

Країна: Німеччина.

Жанр: комедія.

У головних ролях: Тіль Швайґер, Міхаель Мертенс.

Тривалість: 1 год. 50 хв.

Про що

Артур і Фелікс – абсолютні протилежності, але, попри це, завжди були найкращими друзями. Одного дня Артур випадково дізнається, що його друг смертельно хворий. Оскільки він не має духу сказати Феліксу правду, через плутанину, Фелікс думає, що то його найкращий друг помирає! І він починає доглядати за Артуром, намагаючись виконати всі його бажання, а разом з тим і свої: вкрасти авто, погладити верблюда, піти на побачення та вирушити у подорож.

Мадам Кліко

Прем'єра: 18 липня.

Країна: США.

Жанр: драма.

У головних ролях: Гейлі Беннетт, Сем Райлі, Кріс Ларкін, Наташа О'Кіфф, Лео Сутер.

Тривалість: 1 год. 29 хв.

Про що

Після раптової смерті коханого чоловіка Барб-Ніколь Кліко успадковує виноградники та виноробний бізнес. Їй було лише 27 років, до того ж у країні не прийнятно жінці бути управлінцем.

Якби її Франсуа був живий, його рішення не ставили б під сумнів ані ті, хто на нього працює, ані будь-хто інший. Вдова ж раз у раз має обстоювати право на власний розсуд керувати виноробною справою.

Свекор готовий продати виноградники родині Моет, однак Барб-Ніколь категорично проти. Її наполегливість та цілеспрямованість змінила ставлення світу до шампанського, а запроваджені мадам Кліко методи виноробства використовуються й досі.

Дедпул і Росомаха

Прем'єра: 24 липня.

Країна: США.

Жанр: супергеройський екшн, комедія.

У головних ролях: Раян Рейнольдс, Гʼю Джекман, Морена Баккарін, Дженіфер Ґарнер, Бріанна Гільдебранд, Шіолі Куцуна, Роб Делані, Тоні Мак-Карті та інші.

Тривалість: 2 год. 6 хв.

Про що

Нові пригоди балакучого супергероя Дедпула. Кому ж, як не йому змінювати самим непередбачуваним чином історію всесвіту, у якому він живе? Краще буде тільки, якщо йому в цьому допоможе інший – більш стриманий у балачках супергерой Росомаха.

Поселенці

Прем'єра: 25 липня.

Країна: Аргентина, Чилі, Данія, Франція, Німеччина, Швеція, Тайвань, Велика Британія.

Жанр: вестерн.

У головних ролях: Марк Стенлі, Каміло Арансібія, Бенджамін Вестфолл, Альфредо Кастро, Сем Спруел.

Тривалість: 1 год. 37 хв.

Про що

Чилі, початок 20 століття. Багатий землевласник відправляє трьох вершників розмітити кордони його володінь на Вогняній Землі. Але зовсім скоро експедиція обертається кривавою бійнею. Тоді юний стрілець Сегундо, який супроводжує британського солдата й американського найманця, розуміє, що справжня мета їхньої подорожі набагато жорстокіша та страшніша.