Зміст:
  1. Jamala – Люблю
  2. Хейтспіч – Мама казала
  3. Паліндром – Іскрить
  4. GannaBaby – Ходжу гола
  5. Granat Garden – Білий Безкрай
  6. Левко – Перешкода
  7. BaWN, Alice Change – Тіні

Останній тиждень травня приніс чимало релізів. LIGA.Life розповідає про оду життю від Jamala, панк від "хейтспіч" та пісню-присвяту "Азову" від Паліндрома.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Jamala – Люблю

Жанр релізу: поп.
Дата релізу: 23.05.2024.

Після релізу альбому QIRIM виконавиця Jamala продовжує творити окремими синглами. Нова робота "Люблю" адресована усім, хто вірить у кохання у будь-яких проявах.

Пісня має легке та спокійне поп-звучання, що насичене природною гармонією та позитивним поглядом на сьогодення, що має чимало перешкод та несподіванок.

Хейтспіч – Мама казала

Жанр релізу: панк.
Дата релізу: 24.05.2024.

Проєкт "Хейтспіч" продовжує рухатися до релізу мініальбому та пропонує до прослуховування зовсім іншу та контрастну роботу – сингл "Мама казала".

У новому релізі можна почути про настанови від старшого покоління, неминучість кінця світу через глобальне потепління та про сьогодення країни. Усе переосмислюється через призму досвіду і навченості та розщеплюється драйвовим панк-роком як протест фаталізму та песимізму.

Паліндром – Іскрить

Жанр релізу: альтернативний рок.
Дата релізу: 24.05.2024.

Сольний проєкт Степана Бурбана випустив сингл-присвяту на 10-річчя полку "Азов". 5 травня вийшов відеокліп, а через 3 тижні – офіційний реліз на усіх стримінгових сервісах.

У пісні автор рефлексує про ті часи, коли ще можна було скуштувати херсонські кавуни і відвідати Крим. А також дякує військовим за те, що вже понад десятиріччя боронять країну від окупантів.

GannaBaby – Ходжу гола

Жанр релізу: електропоп.
Дата релізу: 24.05.2024.

Проєкт GannaBaby створив електронну квінтесенцію відвертої та водночас символічної лірики. Це продовження їхнього нового творчого етапу після релізу "Н.Р.А".

У синглі "Ходжу гола" лірична героїня переосмислює невдалі стосунки та продовжує рухатися далі. Легка та ритмічна попскладова з приємним електронним звучанням запам’ятовується, а чіпкий приспів відбивається у голові вже після першого прослуховування.

Granat Garden – Білий Безкрай

Жанр релізу: блюз-рок, альтернативний рок.
Дата релізу: 24.05.2024.

Львівський гурт Granat Garden вирішив повернутися до більш звичної форми баладної філософії. "Білий Безкрай" присвячений перманентним пошукам сенсу життя та чому бути після нього (або "що буде після").

Легкий блюз-роковий супровід розмиває відчуття часу та залишає хлібні крихти для власного самокопання та пошуку свого сенсу. Це перший сингл з майбутнього мініальбому гурту.

Левко – Перешкода

Жанр релізу: панк, інді-рок, альтернативний рок.
Дата релізу: 24.05.2024.

Агресивний монолог Левка на тему гіперболізованого альтруїзму, що набуває химерних та жорстоких форм: ліричний герой готовий розідрати себе на шмаття, аби не заважати іншим людям.

Панкові мотиви передають протест, яким виконавець підкреслює наболіле. Інколи люди занадто багато користуються близькими та не помічають того, який це створює дискомфорт.

BaWN, Alice Change – Тіні

Жанр релізу: постпанк, альтернативний рок.
Дата релізу: 24.05.2024.

Кросовер думервейв-проєкту BaWN та виконавиці Alice Change присвячений стигматизованим хворобам, які більшість людей не зовсім правильно сприймають. У цій історії ліричний персонаж вбачає тіні – уособлення шизофренії та межового розладу особистості. Вони і вказують свідомість та інколи беруть її під контроль, докорінно змінюючи життя.

Вийшов постпанк з вкрапленням року та електронних "глюків". Такий підхід додав різноманіття до звичного вже жанру