Зміст:
  1. МУР – Ти [Романтика]
  2. Ницо Потворно – Цифри
  3. jockii druce – trashouttttttt
  4. Пропаща сила – сирець
  5. Polyvoda – Queens
  6. Tember Blanche, Макс Пташник – В одній кімнаті
  7. Epolets, shmiska – плавить

З настанням весни музичний простір поповнився понад 400 піснями від різних виконавців. Зумовлено це як бажанням випустити реліз у рідкісний день високосного року, так і зустріти весну анонсом майбутньої цікавої роботи.

Сьогодні поговоримо про альбом-мюзикл від МУР, інді-фолковий мініальбом Ницо Потворно та повернення на реп-сцену jockii druce, який відрефлексував чимало подій.

МУР – Ти [Романтика]

Жанр релізу: мюзикл.

Дата релізу: 28.02.2024.

Проєкт "МУР" створив революційний альбом-мюзикл про письменників епохи розстріляного відродження. Цього разу до повноформатника із 17 пісень доєдналося чимало митців, зокрема Сергій Жадан, Олена Кравець, Yevhenii Dubovyk, Женя Янович. Кожен з них підсилив та відіграв власну роль у альбомі "Ти [Романтика]".

Жанр альбому важко визначити. Текстово повноформатник являє собою водночас монологи митців епохи Розстріляного відродження, уособлення системи, фрагменти подій, а жанрово – суміш класичної музики, альтернативний рок, електронну музику.

Ницо Потворно – Цифри

Жанр релізу: спокенворд, інді-фолк, альтернативний рок.

Дата релізу: 01.03.2024.

Ницо Потворно повертається до музики з новим матеріалом та звуком. У мініальбомі "Цифри" постане питання вартості людського життя та смерті, прив’язки та туги за дорогою людиною. І все це змінилося на фоні війни, яка змусила неабияк переосмислити це кожного.

"Цифри" отримали дуже ніжне інді-фолкове звучання. Зокрема,  змінилися й тональність та емоційне забарвлення пісні "Недоречний", яка отримала власну акустичну версію.

jockii druce – trashouttttttt

Жанр релізу: хіп-хоп, реп.

Дата релізу: 29.02.2024.

У 2022 чимало виконавців успішно з’явилися на радарі оновленого українського музпростору, який звільнився від великого відсотка російської творчості. Серед них і був jockii druce, який закріпився піснями "Шо ви браття", "Будем снідать" та "Боі стули пельку".

З релізу останнього синглу "Дідове слово" та провокаційного інтерв’ю минуло пів року. І вже у 2024 році  jockii druce повертається у музичний простір лонгплеєм trashouttttttt, який несе чималу рефлексію виконавця на особистісні та актуальні на час війни теми. Серед них особиста безпека у Інтернеті, мовне питання та різні соціальні права.

Реліз виконано на стику хіп-хопу та репу, доповненого клубною музикою та роком. Також на альбомі є фіт з DOROFEEVA за продюсування BADWOR7H, який створює чималий контраст на медіані треклисту.

Пропаща сила – сирець

Жанр релізу: інді-рок, альтернативний рок.

Дата релізу: 01.03.2024.

З початком весни гурт "Пропаща сила" повертається з атмосферною піснею про кінцеву станцію зеленої гілки київського метро та пару закоханих, які загубили сенс стосунків.

Polyvoda – Queens

Жанр релізу: джаз, нео-соул, хіп-хоп.

Дата релізу: 01.03.2024.

Після релізу синглів "Bonfire" та "Homeless" супергурт Polyvoda вирішує підсумувати свою творчість мініальбомом Queens. Повноформатник зосереджує увагу слухача на жіночій душі – тендітній та чуттєвій і водночас сильній та цілеспрямованій.

Протягом 14 хвилин гурт знайомить з незвичним джазовим ф’южном хіп-хопу та соулу з жіночим вокалом. Через англійську лірику мимоволі втрачаєш відчуття того, що Polyvoda є українським гуртом, який працює у нішевому жанрі музики.

Tember Blanche, Макс Пташник – В одній кімнаті

Жанр релізу: 01.03.2024.

Дата релізу: інді-поп.

"В одній кімнаті" – перша пісня з майбутнього спільного ЕР "Спокій". Для Tember Blanche це буде перша спроба у створенні спільного повноформатника, коли для Макса Пташника це вже третя робота.

Сингл оповідає про природний страх двох людей перебувати на самоті. Створена із живого звуку пісня захоплює мелодійністю.

Epolets, shmiska – плавить

Жанр релізу: електроніка.

Дата релізу: 01.03.2024.

Після серії експериментів з музикою та тематикою Epolets оголосив про анонс мініальбому "Темна вода", який стане новою главою у творчості гурту. І першою піснею з повноформатнику став сингл "Плавить" разом з виконавицею shmiska, у якому відчувається більш електронне звучання.

"Плавить" передає емоційний стан, коли уява починає вриватися у реальність та створювати різні ілюзії, що навіть мозок не здатний відрізнити від дійсності. Ліричний герой прагне бути знову з коханою, проте не може прийняти болючої правди: усе це сон, який навряд чи буде віщим.