Зміст:
  1. Океан Ельзи – Той день – ОЕ30 edition
  2. Добірка Re: Yaremchuk
  3. Cape Cod – Силуетами Вітрин
  4. Октавіан Серпень – Завод залізобетонних конструкцій
  5. Granat Garden – По шляху іти
  6. Nestor Selin – The Day Is Over
  7. HLIBOROB – Самота

Перший тиждень серпня приніс чимало блюзових робіт та осучасненої класики. LIGA.life розповідає про оновлену версію культової пісні "Океана Ельзи" до 30-річчя гурту, добірку переспівів хітів Назарія Яремчука, продовження мініальбому "Матч Поінт" від Cape Cod та блюзовий мініальбом від "Октавіан Серпень".

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Океан Ельзи – Той день – ОЕ30 edition

Жанр релізу: Артрок, рок.
Дата релізу: 09.08.2024.

У 2000 році відбувся реліз альбому "Янанебібув". Через 24 роки на своє 30-річчя гурт "Океан Ельзи" вирішив зробити переспів культової пісні "Той день" разом із чотирма молодими виконавцями — KOLA, Jerry Heil, YAKTAK та SHUMEI.

На відміну від оригіналу, який вийшов драйвовим роком, переспів увібрав у себе теперішній стиль гурту — більше наближений до артроку. Також змінилася і динаміка пісні, яка вповільнилася завдяки фортепіанним партіям.

Добірка Re: Yaremchuk

Жанр релізу: поп, інді-поп, поп-фолк, акустика, рок.
Дата релізу: 08.08.2024.

8 серпня відбулася прем’єра документальної стрічки "Яремчук: Незрівнянний світ краси". Разом з фільмом вийшов і музичний альбом-переспів хітів Назарія Яремчука "Re: Yaremchuk" за продюсерства його доньки Марії Яремчук.

У збірку увійшло 10 треків, які проінтерпретували у власному стилі KAZKA, Jamala, Balsam, Pianoboy, Adam, Druha Rika, Ivan NAVI, Volodymyr Dantes, Tember Blanche та O.Torvald. Кожен артист виконав пісню у власній стилістиці, зберігаючи водночас автентичність треку або ж адаптовуючи його до іншого жанру.

Cape Cod – Силуетами Вітрин

Жанр релізу: R&B, соул, хіп-хаус, електронна музика.
Дата релізу: 09.08.2024.

Гурт "Cape Cod" випустив сиквел до минулорічного мініальбому "Матч Поінт". "Силуетами Вітрин" – це спроба ескапізму у мирні часи, що були насичені романтичними стосунками, закоханістю та чітким баченням майбутнього.

Жанрово альбом опирається на стиль другого альбому гурту "Echoes" та поєднує у єдине ціле такі контрастні жанри як R&B, соул, дипхаус та мідтемпо-електроніку.

Октавіан Серпень – Завод залізобетонних конструкцій

Жанр релізу: блюз-рок, рок.
Дата релізу: 09.08.2024.

Гурт "Октавіан Серпень" музиканта та звукорежисера Олексія Качана закріпився психоделічним альбомом "Це не сон, а щось зовсім інше". Рівно через рік тиші відбувся реліз нового мініальбому "Завод залізобетонних конструкцій".

Новий реліз гурту робить серйозний відхід від стилю, що був у дебютному альбомі: блюз-рокові мотиви залишилися, проте втратили психоделії та отримали притаманну для шугейза стіну звуку. Сама робота оповідає про переживання автора та шлях його самопізнання.

Granat Garden – По шляху іти

Жанр релізу: інді-рок, артрок, альтернативний рок.
Дата релізу: 09.08.2024.

Львівський інді-рок гурт "Granat Garden" продовжує знайомити слухача із майбутнім мініальбомом, реліз якого заплановано на кінець осені. 

"По шляху іти" продовжує серію філософських роздумів, розпочатих ще у синглі "Білий безкрай". У новій пісні протиставляється чорне та біле, зло та добро, знищити чи створити. На думку гурту, цю відповідь на одвічний вибір необхідно шукати всередині себе.

Nestor Selin – The Day Is Over

Жанр релізу: ретровейв, синтвейв.
Дата релізу: 09.08.2024.

6 лютого Nestor Selin випустив сингл "Ніч", до якого увійшли рядки відомої композиції "Ніч, яка місячна…". Адаптувавши пісню під більшу аудиторію, виконавець дебютує в англомовному просторі оновленою версією.

"The Day Is Over" має ретро-вібрації, що резонують з атмосферою лірикою, коли думки тонуть у підсвідомості, а місячна ніч заспокоює.

HLIBOROB – Самота

Жанр релізу: блюз-панк, блюз.
Дата релізу: 09.08.2024.

Блюз-панк гурт "HLIBOROB" дебютував у лютому мініальбомом "Donbass Blues", який слухачі тепло прийняли. Вже тоді передавалося нетипове поєднання блюзу, панку та неофольку.

У новій пісні "Самота" гурт розповідає про внутрішнє пекло молодого хлопця, який залишився на самоті та не має уявлення, як йому бути далі. Композиція на початку має більше блюзовий характер, у якому провідну роль виконує саксофон, згодом на приспівах доєднуються драйвові панкові  мотиви.