Зміст:
  1. Our Atlantic – На глибині
  2. Okean Elzy – Відповідь
  3. plaaaato – Vse Zminylos
  4. KOLA – Міліметр
  5. Granat Garden – СЦСЦ
  6. Guerilla Noir – Пил
  7. Berliner Doner – лютий

Четвертий тиждень лютого припав на день початку повномасштабного вторгнення, яке розпочалося два роки тому. Це одна з декількох подій, що вплинула на сприйняття та експресію творчих людей. 

У цьому випуску поговоримо про альбом-подкаст від Our Atlantic, пісню-відповідь від Okean Elzy, альбом-щоденник за два роки війни від plaaaato та пісню-сповідь від KOLA.

Our Atlantic – На глибині

Жанр релізу: соул, блюз, академічна музика, електроніка, акустика

Дата релізу: 23.02.2024

З участю у пісенному конкурсі Євробачення 2022 року гурт Our Atlantic призупинив свою діяльність. Через рік відбувся реліз двох синглів – "Марні мрії" та "Небо", які анонсували альбом "На глибині".

Повноформатник "На глибині" є багатожанровим альбомом, який паралельно має хронологічну серію подкастів, невеличких історій барабанщика гурту Олексія Бикова. Таким чином гурт прагне сказати про те, що музика може бути не лише предметом розваги, а й рефлексії та переосмислення власного досвіду війни.

Протягом 30 хвилин слухач встигне ознайомитися не лише із рефлексією барабанщика гурту, а й відчути експерименти з різними жанрами: від соулу та блюзу до академічної музики, електроніки та акустичної балади, що створює всеосяжне відчуття кінематографічності та багатогранності.

Okean Elzy – Відповідь

Жанр релізу: артрок

Дата релізу: 23.02.2024

За час релізу альбому "Без меж" у 2016 році гурт Okean Elzy встиг релізнути понад 20 синглів. Напередодні другого року повномасштабного вторгнення гурт презентує нову пісню – артрок-баладу "Відповідь".

"Відповідь" – атмосферна пісня, яка рефлексує усі події та готує відповідь на і досі відкрите питання, яке лунає у кожного з нас у голові: "Скільки ще?"

plaaaato – Vse Zminylos

Жанр релізу: шугейз, інді-рок, емо

Дата релізу: 23.02.2024

Запорізький шугейз-проєкт plaaaato за час повномасштабного вторгнення встиг релізнути три лонгплеї, два з яких – перероблені та оновлені роботи. Крім цього, було ще чимало експериментів з іншими виконавцями цього нішевого жанру – before you fall asleep by last past. & Rippedd.

У новому альбомі Vse Zminylos, який є щоденником за 2022-2024 роки, гурт пропонує слухачу зануритися в інший абстрактний світ на трошки більше однієї години. Хоча у повноформатнику немає фітів, проте до запису цієї роботи долучилося понад 10 осіб, зокрема виконавці з інших гуртів та колишні учасники plaaaato.

KOLA – Міліметр

Жанр релізу: інді-поп, поп

Дата релізу: 20.02.2024

У новому синглі "Міліметр" від KOLA лунає сповідь жінки, яка зізнається в шаленому коханні до чоловіка. Вона відчуває себе незахищеною та прагне, попри усе, зменшити дистанцію до міліметрів, щоб нарешті перестати відчувати тривожність та самотність.

Granat Garden – СЦСЦ

Жанр релізу: фанк-рок, альтернативний рок

Дата релізу: 23.02.2024

Львівське інді-рок-тріо Granat Garden найбільше відоме блюзовим треком "Не буває".  Проте з новим релізом, який лунав на живих виступах ще рік тому, гурт вирішує перевершити свій дебютник синглом СЦСЦ.

"Суцільні Соціальні" – це фанк-рокова пісня, що висміює стадне мислення людства та їх конформістські стилі поведінки. Від імені трикстера — порушника загальноприйнятих норм та порядку у суспільстві — гурт наголошує на важливості критичного мислення та формуванні власного образу, який не буде плисти за течією та виголошувати свій власний протест.

Guerilla Noir – Пил

Жанр релізу: хардкор, металкор, метал

Дата релізу: 23.02.2024

Одне із найбільш депресивних переосмислень подій війни на метал-сцені від київського гурту Guerilla Noir. Також цей мініальбом для гурту є дебютним.

"Пил" пропонує зануритися у концептуальну історію однієї людини, яка змогла жити під час війни, проте так і не змогла вижити. Кожен трек уособлює етап сприйняття війни. Хай би якими щирими були сподівання ліричного героя на краще, проте завершується його історія не хепіендом.

Berliner Doner – лютий

Жанр релізу: альтернативний рок

Дата релізу: 23.02.2024

Для багатьох лютий 2022 року приніс новий спектр емоцій. Навіть для тих, хто зараз живе у тилових містечках, з’явилося нове відчуття – апатія. Коли новина про загибель стає нормою, людей у військовій формі стає все більше, а кількість прапорців на Майдані Незалежності — все більшою та більшою.

Для Berliner Doner, як і для багатьох з нас, той лютий триває і досі. Під роковий супровід лунає понівечений монолог про те, як справді хочеться нарешті прокинутися від цього кошмару, що й досі триває.