Зміст:
  1. Пиріг і Батіг – Замордовані. Подзвін перший
  2. анастимоза – Холодні лапи Фауста
  3. Крихітка – Мегалюбов
  4. Berliner Doner – жуки в бурштині
  5. Renie Cares, Polina Maiboroda – Дюшеска
  6. GARMATA SYNDICATE, RUSIIICK, Misha Substance — REACTOR – remix
  7. Yevhenii Dubovyk, ptaho__, Dimas Kryshtal, Stanislav Diachenko – Escapism

Третій тиждень травня приніс чимало релізів. LIGA.Life ділиться першою частиною триптиху від проєкту "Пиріг і Батіг", дебютним альбомом від "анастимози" та першим за 14 років повноформатником від гурту "Крихітка".

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Пиріг і Батіг – Замордовані. Подзвін перший

Жанр релізу: фолк.
Дата релізу: 17.05.2024.

Львівський гурт "Пиріг і Батіг" розпочав новий творчий етап першою частиною триптиха співаної поезії на вірші українських поетів, що трагічно загинули.

"Замордовані. Подзвін перший" містить композиції на вірші Василя Стуса, Григорія Чупринки, Євгена Плужника та інших поетів. Робота балансує між фолком та притаманною для гурту симфонічною бароковою музикою.

анастимоза – Холодні лапи Фауста

Жанр релізу: інді-поп.
Дата релізу: 17.05.2024

Сольний проєкт Анастасії Сігітової із Чернівців відомий хітовим синглом "Проси пробачення", який завірусився у TikTok. Тепер творчий доробок "анастимози" доповнився дебютним альбомом "Холодні лапи Фауста", що присвячений кішці виконавиці на ім’я Фаустина.

Повноформатник має релігійні алюзії, наповнений езотерикою та фліртуванням, інтерпретованим через призму легкої іронічності. Жанрово альбом поєднує інді-поп з готичними та трип-хоповими мотивами, що творить своєрідний стиль та атмосферу.

Крихітка – Мегалюбов

Жанр релізу: альтернативний рок.
Дата релізу: 17.05.2024.

Український інді-поп-рок гурт "Крихітка" підсумовує свою творчу діяльність альбомом "Мегалюбов". У повноформатник, окрім раніше виданих композицій, увійшли 4 нові.

Це перший лонгплей проєкту за 14 років. За словами солістки Олександри Кольцової, це підсумок етапу творчості та зосередження на новому матеріалі вже з усвідомленням наступного етапу історії.

Berliner Doner – жуки в бурштині

Жанр релізу: панк, емо хіп-хоп, альтернативна музика.
Дата релізу: 17.05.2024.

Проєкт Berliner Doner, що відомий синглом "Маски з Лаш", дебютує мініальбомом "жуки в бурштині". Реліз оповідає про хаотичні спроби людини зрозуміти себе в реальності війни, що супроводжуються захисними реакціями: іронія, ностальгія, агресія, фаталізм та відмова від відповідальності.

Протягом ІПі виконавець встигає перестрибнути з емо хіп-хопу до панку та альтернативного року з елементами електронної музики. Кожна пісня відображає конкретне почуття, що має власний автентичний звук та акцент.

Renie Cares, Polina Maiboroda – Дюшеска

Жанр релізу: босанова, джаз.
Дата релізу: 17.05.2024.

Український інді-гурт Renie Cares фітує з джазовою виконавицею Поліною Майбородою та створює невимовну пісню із філософськими роздумами.

"Дюшеска" торкається глибоких життєвих питань, які кожному доводилося собі ставити. І все це під стильову босанову – підвид джазу з ритмікою самби.

GARMATA SYNDICATE, RUSIIICK, Misha Substance — REACTOR – remix

Жанр релізу: металкор, ремікс.
Дата релізу: 17.05.2024.

Металкоровий ремікс на і без того важкий трек від RUSIIICK та Misha Substance.

До електронного важкого звучання та "кулеметної читки" вінницький проєкт GARMATA SYNDICATE додав жирні гітарні рифи, що дали пісні другого дихання.

Yevhenii Dubovyk, ptaho__, Dimas Kryshtal, Stanislav Diachenko – Escapism

Жанр релізу: джаз ф’южн, джаз, інструментальна музика.
Дата релізу: 17.05.2024.

Проєкт Євгенія Дубовика продовжує доповнюватись синглами та новими учасниками для урізноманітнення музичного перфомансу. Цього разу до запису пісні доєдналася бітбоксерка ptaho__ та трубач (флюгельгорніст) Dimas Kryshtal.

Escapism відтворює процес втечі від реальності, яка часто морально знесилює. У новому синглі до вже звичного джазового ф’южну з’явилися елементи бітбоксингу, які й надають синглу нетипового звучання на фоні інших пісень київського композитора.