Зміст:
  1. YUVI – Жидає
  2. Schmalgauzen – Тетяна
  3. O.Torvald – Червоні Колготки (із к/ф "Я, Побєда і Берлін")
  4. HLIBOROB – Donbass Blues
  5. Джозерс, Люсі – СННС
  6. Микола Пацюк – Грув
  7. Dity Inzheneriv – Життя 2.0
  8. The Artistic Rats – Вчора
  9. Сліпток, нестор – Сніг
  10. lowcost49 – Клінінг думок

Другий тиждень лютого продовжує радувати анонсами майбутніх повноформатників, коли чимало виконавців вже діляться зі слухачами альбомами.

У цьому випуску обговоримо дебютний мініальбом гурту HLIBOROB, новий інді-гімн від Джозерс та Люсі, кавер на пісню Скрябіна від O.Torvald та анонс майбутнього альбому від YUVI.

YUVI – Жидає

Жанр релізу: лефтфілд бас, абстракт, електроніка.

Дата релізу: 09.02.2024.

Після релізу дебютного мініальбому "По тобі" YUVI продовжує розвивати свій творчий доробок. Вже у новому лейблі виконавиця презентує перший трек зі свого майбутнього альбому – трек "Жидає".

Сингл розповість про важкий процес трансформації творчої особистості, її боротьбу, загибель та відродження. Як наслідок експериментів з бас-звуком виник абстрактний лефтфілд бас – нетиповий та неоднорідний жанр, який охоплює чимало різних стилів та течій електронної музики.

Також до пісні виконавиця презентувала антуражний у неонуарному стилі відеокліп, головну роль у якому зіграв саксофоніст Андрій Бармалій. Протягом усього відеоряду він у образі художника буде переживати різні етапи становлення творчої людини, через які йому доведеться пройти.

Schmalgauzen – Тетяна

Жанр релізу: кабаре, джаз.

Дата релізу: 09.02.2024.

Після релізу альбому Silence to Silence гурт Schmalgauzen взяв невеличку перерву у публікаціях своїх релізів на стримінгових сервісах. Проте з синглом "Тетяна" розпочинається нова серія творчості.

"Тетяна" розповість про вибухову суміш кохання та ненависті, невинних та злих намірів. Протягом чотирьох хвилин розігрується одноактна п’єса, у якій лунають і філософські рядки про Орфея.

Релізи від Schmalgauzen мають незвичайний ефект, який важко просто назвати музикальною п’єсою. Це повноцінна історія зі своїм сюжетом, декораціями та персонажами.

O.Torvald – Червоні Колготки (із к/ф "Я, Побєда і Берлін")

Жанр релізу: попрок.

Дата релізу: 09.02.2024.

Опісля анонсу екранізації роману "Я, Побєда і Берлін" стався чималий ажіотаж. До фільму як саундтрек увійдуть 16 треків, які є каверами пісень "Скрябіна". Чимало їх вже вийшло у 2021-2022 роках, проте є ще й ті, що вийдуть незадовго до прем’єри фільму.

У випадку з гуртом "O.Torvald" кавер на "Червоні Колготки" отримав крім осучасненого та адаптованого звуку більше попрокових мотивів. Хоча пісня втратила постпанкове звучання, але вона заворожує.

HLIBOROB – Donbass Blues

Жанр релізу: блюз, панк, неофольк.

Дата релізу: 09.02.2024.

Гурт HLIBOROB – нове відкриття цього тижня, його творчість здається такою знайомою та водночас унікальною за своїм ліричним наповненням та підходом до музики.

Дебютний мініальбом, у якому кожен трек уособлює унікальність стилю гурту Donbass Blues, захоплює від початку приємним панковим виконанням віршів Василя Стуса та неофольковою історією та блюзовим однойменним треком.

Джозерс, Люсі – СННС

Жанр релізу: інді-електроніка.

Дата релізу: 09.02.2024.

З початком повномасштабного вторгнення нічні ритми великих міст України кардинально змінилися. "СННС" (Столиця ніколи не спить) – одна з пісень, що була записана до 2022 року та мала бути іронією на міщанське життя. Зараз сингл трансформувався на опис нової рутини у столиці під час ракетних обстрілів.

За жанром "СННС" вийшов інді-електронним гімном нової, іншої столиці. Тепер новоприбулих буде тривожити не лише швидкий ритм міста, а й нові фактори, що з’явилися два роки тому.

Микола Пацюк – Грув

Жанр релізу: інді-рок.

Дата релізу: 09.02.2024.

Анонс нового мініальбому Миколи Пацюка відбувся з релізом синглу "Просто Чувак". Вже одним треком пісня заінтригувала своїм підтекстом та наявністю експерименту в кінці. 

З виходом повноформатника "Грув" це відчуття не зникло: приємний інді-рок, який гнучко змінює ритм в рамках однієї пісні. Робота присвячена рутинному життю, роботі з дев’ятої до шостої, полюванням на речі зі знижкою та п’яним пригодам.

"Грув" радує своїми експериментами: крім раніше згаданого ритму у мініальбомі до однієї пісні доєднався Andrii Barmalii, додавши до треку "Ранок починається не з кави" електронне соло.

Dity Inzheneriv – Життя 2.0

Жанр релізу: альтернативний рок.

Дата релізу: 05.02.2024.

Гурт Dity Inzheneriv дебютнув у 2021 році мініальбомом "Велкам ту Юкрейн, панк". Він складався з п'яти пісень у звичному для гурту жанрі панк. Проте треклисті був один незвичний за звучанням та текстом трек "Життя". 2024 рік гурт вирішив розпочати з перевиданням старої пісні, у якому гітарист Діма вирішив переосмислити звучання.

"Життя 2.0" – це вже повноцінний альтернативний рок, який наростає та кульмінує у самому кінці. Пісня вражає своїм перетворенням та кардинальною зміною настрою  порівняно з попередньою версією.

The Artistic Rats – Вчора

Жанр релізу: альтернативний метал.

Дата релізу: 09.02.2024.

Тернопільський квартет, який нетипово поєднує хіп-хоп та метал у своїй творчості, анонсує вихід свого дебютного альбому, робота над яким розпочалася з 2023 року.

"Вчора" – це пісня з романтичним підтекстом, яка закликає не здаватися та рухатися до бажаної цілі щосили. Бо навіть якщо все це було марно, то можна завжди все проаналізувати та підсумувати.

У новому синглі квартету відчувається чітке наслідування альтернативного металу часів нульових. Проте епізодично гурт вдається до цікавих інструментальних інтерпретацій, які пом’якшують пісню та роблять її більш оригінальною.

Сліпток, нестор – Сніг

Жанр релізу: інді-поп.

Дата релізу: 09.02.2024.

"Сніг" – лірична пісня про пошуки балансу у собі та стосунках. Герой прагне віддати усе, щоб знову бути разом з коханою людиною. Проте вже стає запізно: починає падати сніг, який лише охолоджує палкі почуття пари.

Це перша спільна праця київського дримпоп-гурту та черкаського репера. У синглі "Сніг" відбувся глобальний експеримент, унаслідок якого виконавці створили інді-поп монолог за справжніми стосунками.

lowcost49 – Клінінг думок

Жанр релізу: електроніка, синтвейв.

Дата релізу: 09.02.2024.

Після релізу альбому "Не забувай" з ностальгічним звуком електронний дует продовжує доповнювати свою творчість синглами.

"Клінінг думок" – пісня з притаманним проєкту синтвейвовим звучанням, яка оповість про необхідність періодичного клінінгу нав’язливих думок. Це важливо робити після неприємних подій, а особливо – після розставання з коханою людиною. Інакше це може залишити чималий слід на загальному сприйнятті життя і викликати залежність від нездорових стосунків.