Зміст:
  1. Ziferblat – Літаки
  2. Epolets – темна вода
  3. typeled – відстань в кілометрах
  4. ФРН – Час проти нас
  5. mercurikill, скажи щось погане – Уникаючий тип прив’язаності
  6. Zlupni – Ґрунт
  7. Женя Галич – Танець пінгвіна (із к/ф "Я, Побєда" і Берлін)
  8. provulok – portal inside
  9. загублена лолі – Циклофренія

Другий тиждень березня приніс понад 350 пісень. У цьому випуску поговоримо про перший сингл від Ziferblat після національного відбору, похмурий мініальбом від Epolets та шестихвилинний індіфольк від typeled.

Ziferblat – Літаки

Жанр релізу: арт поп, поп.

Дата релізу: 15.03.2024.

Після релізу альбому "Перетворення" та успішного виступу на національному відборі Євробачення гурт Ziferblat повертається назад на музичну сцени у новому світлі.

Пісня "Літаки" для гурту є дебютним релізом-рефлексією на нинішню ситуацію в країні – війну. Сингл являє собою діалог двох різних поколінь – між тими, хто відчув та побачив складнощі війни, та молодшими, яким не довелося це пережити. "Літаки" являє собою сподіванням на таке бажане мирне небо у майбутньому, коли над хмарами літатимуть літаки.

Робота приховує у собі потаємний та дивовижний підтекст. Це яскравий представник арт-попової музики, яка захопить слухача своїм "нетиповим" авангардним звуком.

Epolets – темна вода

Жанр релізу: альтернативний рок.

Дата релізу: 15.03.2024.

Довгоочікуваний реліз експерименту, який гурт анонсував спільним зі shmiska синглом "Плавить". І вже тоді було відчутно, що готується нова глава у творчості Epolets.

"Темна вода" закарбовує у собі певний момент, спектр почуттів, що гурт відчув та передав у первинному вигляді. Альбом відчувається похмурим та затягує до себе нетиповою атмосферою.

typeled – відстань в кілометрах

Жанр релізу: індіфольк.

Дата релізу: 15.03.2024.

Шестихвилинна меланхолія, яка спочатку причаровує акустичною гітарою, а згодом доєднуються піаніно з барабанами. Все відбувається настільки плавно, що навіть зникає відчуття часу.

"Відстань в кілометрах" має актуальну історію, знайому для більшості: стосунки на відстані, що не склалися ідеально.

ФРН – Час проти нас

Жанр релізу: скримо, емо, альтернативний рок.

Дата релізу: 15.03.2024.

Після невеликого циклу анонсів пісень зі свого дебютного повноформатника гурт "Феєрверки ранять небо" підсумовує серію видань альбомом "Час проти нас".

Нова робота гурту є переосмисленням усієї його творчої діяльності за десять років. Пісні були не лише переписані, а й переосмислені сучасними обставинами.

"Час проти нас" виконана у нішевому жанрі скримо, який стане приємним доповненням для поціновувачів музики у стилі емо.

mercurikill, скажи щось погане – Уникаючий тип прив’язаності

Жанр релізу: альтернативний рок.

Дата релізу: 15.03.2024.

Кросовер підписантів лейблу PLAN, які вирішили разом поекспериментувати. Вийшла меланхолійна історія про руйнівну у соціалізації манеру поведінки. Протягом мініальбому думки ліричного героя змінюються, трансформуючись з переживання, туги до примирення, усвідомлення.

"Уникаючий тип прив’язаності" виконано у координаті альтернативного року, який урізноманітнено постпанком, шугейзом, інді-роком та трепом. Вийшла різнобарвна та яскрава експериментальна подорож світом складних емоцій та відносин.

Zlupni – Ґрунт

Жанр релізу: психоделічна музика.

Дата релізу: 15.03.2024.

Дебютник від івано-франківського гурту, який відправляє у психоделічну подорож, протягом якої слухач впаде у транс, відчує шаманську атмосферу, незвичайний ритм для ритуальтного танцю.

"Ґрунт" являє собою охарактеризацію 8 патернів людей у соціумі. Поєднуючи електронний та живий інструментальний звук, альбом ненавмисно створює ефект дисонансу, який з кожним треком занурює все глибше та глибше.

Женя Галич – Танець пінгвіна (із к/ф "Я, Побєда" і Берлін)

Жанр релізу: електроніка.

Дата релізу: 15.03.2024.

14 березня відбулася прем’єра фільму "Я, "Побєда" і Берлін". Головною особливістю кінострічки є перероблені пісні гурту "Скрябін". Чимало треків було анонсовано ще два роки тому, проте деякі стали наявними на стримінгових сервісах лише нещодавно.

Такою і є культова пісня "Танець пінгвіна", яку виконав фронтмен гурту O.Torvald. Вона отримала оновлене звучання, проте все ще залишилася у площині електронної музики.

Почитати нашу рецензію на фільм можна за посиланням.

provulok – portal inside

Жанр релізу: постшугейз, існтрументал.

Дата релізу: 15.03.2024.

Льоман Судаклі, відомий інструментальним проєктом provulok (у колишньому pereulok pyatnitskii), повертається з новим матеріалом. За його словами, це буде альбом-монолог, що демонструватиме емоційні згустки зсередини.

portal inside є ніби входом, знайомством для фаната та пересічного слухача зі своєю творчістю. Сингл виконано у притаманному виконавцю жанрі постшугейз, який демонструє свою емоційну палітру виключно інструментально. І від цього ефект "стіни гітарного звуку" занурює більше у саму атмосферу шумної тиші.

загублена лолі – Циклофренія

Жанр релізу: віч-хауз, рок, поп-рок, гіперпоп.

Дата релізу: 15.03.2024.

Виконавиця "загублена лолі" повертається до музичного простору другим мініальбомом. "Циклофренія" являє собою психічний розлад, що балансує між легкою депресією та невеличкою ейфорією. Сам повноформатник складається з 5 треків, які оповідають про першу закоханість, наркозалежність, психологічну нестабільність, емоційні перепади.

Для автентичного звучання мініальбом "циклофренія" поєднує елементи вічгаузу, попроку, шугейзу та гайперпопу. Кожен з жанрів передає різний темп життя та переживань ліричної героїні, яка зіштовхується з перешкодами.