Зміст:
  1. ZLATA OGNEVICH – Віддаю
  2. typeled, drimandr – знак
  3. Katya Chilly – Сон (2001)
  4. hackedface x Sick Solution x 0%Mercury – dance baby dance
  5. субота – Все замело
  6. Sofia Shanti, MYKYTA LOMAKIN – NATYAKИ
  7. Пройдисвіт, Liliia Kysil – Спокуса
  8. syayvo – Memories of warm times
  9. stereo.ashes – привиди

Музичний простір на другому тижні 2024 року вже починає набирати обертів. Зимова тематика починає відходити на задній план, проте ще продовжує епізодично лунати у піснях. Сьогодні поговоримо про мініальбом від ZLATA OGNEVICH, спільний сингл від typeled та drimandr та довгоочікуваний альбом від Katya Chilly, який був створений ще у 2001 році.

ZLATA OGNEVICH – Віддаю

Жанр релізу: поп.

Дата релізу: 12.01.2024.

Мініальбом, який Злата Огнєвіч вирішила подарувати своїм слухачам на власний день народження. "Віддаю" – це збірка пісень, що мають особисту рефлексію виконавиці. Тут є і роздуми про пошук власного дому та цілі і про стосунки, що завершилися не на позитивній ноті.

Мініальбом має чіткі ноти поп-музики, які епізодично мають соул-мотиви. Проте навіть попри часом сумну лірику, інструментальна частина пісень майже завжди підтримує жвавий темп (окрім "Все невипадково").

typeled, drimandr – знак

Жанр релізу: інді-фолк.

Дата релізу: 12.01.2024.

Дебютний спільний реліз від двох романтиків. У першій спільній роботі лунає монолог про кохання. У ньому ліричний герой прагне отримати знак від дівчини, до якої має почуття. Прагне, бо не хоче блукати на самоті у пітьмі невизначений час.

У колаборації чітко відчувається стиль typeled’а, який і надає пісні інді-фолькового відтінку, що завжди супроводжується легкою акустичною гітарою. Від drimandr’a залишилися абстрактні образи та притаманний йому оброблений вокал, який створює ефект відлуння.

Katya Chilly – Сон (2001)

Жанр релізу: фолк, електронна музика.

Дата релізу: 12.01.2024.

Реліз другого альбому виконавиці, який був створений у 2001 році та не був виданий понад 20 років. "Сон" – це "інтровертна" робота виконавиці, яка уособлює її перехідне сприйняття власної творчості та ставлення до людей.

"Сон" має чимало інструментальних пісень, які передають атмосферу треку. Трекліст альбому складається здебільшого з народних пісень, які отримали фолково-електроннго звучання.

hackedface x Sick Solution x 0%Mercury – dance baby dance

Жанр релізу: металкор, альтернативний метал.

Дата релізу: 12.01.2024.

Під час першого прослуховування складається враження, що головний акцент потрійної колаборації – драйв від вокального та важкого інструментального місива. Це так і є, бо dance baby dance є переосмисленням усіх танцювальних пісень у власній інтерпретації.

Чимало швидкості додає зміна вокалу, яка супроводжується скримінгом. Вийшла жвава та легка за текстовим наповненням металкорова танцювальна пісня, яка не набридає після першого прослуховування.

субота – Все замело

Жанр релізу: альтернативний рок.

Дата релізу: 12.01.2024.

Спочатку може здатися, що сингл "Все замело" – це легка та мелодійна акустична пісня про прихід зими у почуттях. Проте вже у кінці починає лунати повноцінний роковий мотив, який закінчує роботу на гучних нотах.

Порівнюючи прихід зими зі стосунками, "Все замело" поетапно передає інді-фолкове звучання, яке у кінці трансформується в альтернативний рок, що розкриває пісню.

Sofia Shanti, MYKYTA LOMAKIN – NATYAKИ

Жанр релізу: R&B, поп.

Дата релізу: 11.01.2024.

Похмурий аренбі про похмурий діалог колись закоханих людей. Пісня порушує питання відвертості із коханою людиною та озвучення своїх щирих почуттів.

Це перша спільна робота двох виконавців, яка створила цікаву атмосферу чорно-білих тонів. NATYAKИ викликають особливе відчуття протягом усієї пісні.

Пройдисвіт, Liliia Kysil – Спокуса

Жанр релізу: альтернативний метал.

Дата релізу: 12.01.2024.

Часом виконавці об’єднуються для створення одного експериментального релізу та інколи, коли колаборація є справді продуктивною, співпрацюють і далі. У випадку з музичним проєктом "Пройдисвіта" та виконавицею Лілією Кисіль сингл "Спокуса" є вже п’ятою спільною роботою.

Пісня, натхнена творчістю популярних альтметал гуртів, розкаже про почуття, яке можна з легкістю прочитати в очах, – спокусу. Наповнена чималими рефренами та кількома вокальними шарами, робота відчувається водночас драйвово та спокійно. Зумовлено все це перехідними інструментальними малюнками, що змінюють один одного.

syayvo – Memories of warm times

Жанр релізу: шугейз, альтернативний рок.

Дата релізу: 12.01.2024.

Минулого тижня ми говорили про дебютний сингл tse buv ne ya проєкту syayvo. Тепер настав час обговорити перший альбом "Memories of warm times", який має автентичну психоделію, зумовлену лоуфайними формами та плівковим звучанням. Трекліст налічує аж 18 пісень, серед яких присутні колаборації з іншими виконавцями, як corn wave, last past., rippedd, pencil legs.

Повноформатник ґрунтується на шугейзі, часом відходячи у сторону лоуфаю та емо. Інколи пісні узагалі не супроводжуються лірикою, або ж мають стиснену тривалість, що обривається без плавного закінчення. Такими різкими переходами "Memories of warm times" розмиває свої переходи між треками.

stereo.ashes – привиди

Жанр релізу: стоунер метал, дум метал.

Дата релізу: 12.01.2024.

Після дебютного релізу альбому "Залежності" у 2023 році проєкт stereo.ashes продовжує експериментувати із власним стилем. Сингл "Привиди" – це повільна та депресивна метал музика, що синтезувала стоунер та дум метали.

Пісня своїм похмурим звучанням оповідає про фаталістичність людського життя, яке ліричний герой пісні відчуває у найважчий момент свого життя. Хлопець прагне відчути себе живим, проте вже запізно: він сам-один зі своїми привидами, які вже поруч.