10-й Чілдрен Кінофест оголосив фільм-відкриття та представив фіналістів кіноконкурсу
Фото: Unsplash

Чілдрен Кінофест розпочнеться світовою прем’єрою картини "Джура-королевич" режисера Антона Гойди. В межах фестивалю також оберуть найкращі стрічки, зняті дітьми — у фінал Дитячого кіноконкурсу пройшов 21 фільм.

Головний герой картини "Джура-королевич" — джура-Іванко, якому виповнюється 16 років. У свій день народження хлопець дізнається, що він — син короля Юрія Хороброго, і тепер має очолити вирішальну битву зі Злом. Узурпатор престолу Егерт, який підступно і за допомогою чар вбив Юрія, понад усе бажає позбутися спадкоємця, щоб стати абсолютним володарем. І єдине, що дозволяє світу Добра перемогти, — це здатність Іванка слухати своє серце, вчиняти відчайдушно та жертовно.

У стрічці зіграли: Максим Самчик, Таїсія-Оксана Щурук, Аліна Коваленко, В'ячеслав Довженко, Олексій Вертинський, Віталій Салій та інші.

Також у межах Чілдрен Кінофесту вже всьоме відбудеться Дитячий кіноконкурс. У ньому беруть участь роботи юних режисерів і режисерок тривалістю від 1 до 8 хвилин. 

Цьогорічний Дитячий кіноконкурс зібрав понад 100 заявок від дітей із різних куточків України та тимчасово переміщених за кордон. Подавалися стрічки різних жанрів: мелодрама, пригоди, вестерн тощо. Серед тем, яким присвятили свої картини юні режисери та режисерки, — війна, екологія, любов і дружба, а також майбутнє.

Фіналісти конкурсу:

  • А ти який?, реж. Тракслер Дарія, 8 років, м. Ужгород
    Фільм про гарбузика, який мріяв стати планетою. Чи завжди ми цінуємо те, що маємо, пишаємося тим, які ми є? Гарбузик Бузя потрапив у ситуацію, коли його мрія могла здійснитися…
  • Казка про Галушку, реж. Мирослава Троцька, 8 років, Полтава
    Ця історія про маленьку Галушку, котра не могла знайти свого місця у житті, або ж, простими словами, почувалася не в своїй тарілці. Вона вирізнялася з-поміж свого оточення, а тому їй було складно знайти справжніх друзів і повірити в себе. Як зростатиме Галушка і які слова великого філософа допоможуть їй зрозуміти свою роль у житті?
  • Лабіринт часу, реж. Олександр Раренко, 10 років, Хотин, Чернівецька обл.
    Сьогодні Емілії виповнюється 7 років. Дівчинка старанно готується до свого дня народження і з нетерпінням чекає друзів, які обіцяли прийти рівно о 12 годині. Проте щось незрозуміле стається з годинником і час зупиняється. Дівчинка разом із друзями опиняється в лабіринті часу. І як їм тепер звідти вибратись?

З повним переліком фіналістів можна ознайомитися за посиланням.

До складу журі увійшли українські кінематографісти: режисерка анімаційного фільму "Мавка. Лісова Пісня" Олександра Рубан, режисер і сценарист стрічки "Памфір" Дмитро Сухолиткий-Собчук та акторка Римма Зюбіна.

Чілдрен Кінофест — найбільший в Україні кінофестиваль для дітей і підлітків, створений із метою виховання нового покоління кіноглядачів в Україні, розвитку практик сімейного культурного дозвілля та просування мистецтва кіно.

10-й Чілдрен Кінофест відбудеться з 30 червня до 9 липня. Усі події безплатні за реєстрацією. Чілдрен Кінофест проходить за підтримки Українського культурного фонду.

Фото: Чілдрен кінофестиваль
Фото: Чілдрен кінофест