Актори "Гаррі Поттера" влаштували онлайн-посиденьки. Але знаменита трійка зібралась не вся

Актори, які зіграли героїв фільму "Гаррі Поттер", провели онлайн-зустріч з нагоди 19-річчя виходу першої частини – "Гаррі Поттер і філософський камінь". Посиденьки відбулися під хештегом # 19yearslater (19 років потому) на платформі Veeps.

В онлайн-зустрічі взяли участь практично всі виконавці ключових ролей у фільмі: Руперт Грінт (Рон Візлі), Деніел Редкліфф (Гаррі Поттер), Альфред Енох (Дін Томас), Джеймс і Олівер Фелпс (Фред і Джордж Візлі), Еванна Лінч (Луна Лавгуд), Марк Вільямс (Артур Візлі) і Бонні Райт (Джіні Візлі).

Дивіться також: Фантастичні істоти і зілля – перший трейлер гри по "Гаррі Поттеру" Hogwarts Legacy

Модерував посиденьки Том Фелтон – виконавець ролі Драко Мелфоя. 

А Емма Уотсон (Герміона Грейнджер) так і не приєдналася до зустрічі.

Під час відеодзвінка зірки знаменитої серії фільмів обговорювали курйозні та смішні моменти, які відбулися з ними на зйомках. 

Так, Руперт Грінт згадав, що йому часто хотілося сміятися в самі невідповідні моменти, наприклад, під час запису сцени похорону Дамблдора. Пригадує, що сцени через нього довелося перезнімати по декілька десятків разів.

"Гаррі Поттер і філософський камінь" – екранізацію книжки Джоан Роулінг – вперше показали 4 листопада 2001 у Лондонському сквері Лестера. Біля якого, до речі, встановили бронзову скульптуру Гаррі, верхи на мітлі. Загалом, по світу стрічка заробила 974 755 371 $, з яких 317 575 550 $ — у США, що дозволило їй стати найкасовішою кінокартиною 2001 року. У 2002 році фільм взяв три "Оскари": за музику, роботу художника-постановника та за найкращий дизайн костюмів.