"Оскар-2021": Як будуть вирішувати, який фільм від України візьме участь

24 вересня 2020 року Український Оскарівський комітет вирішить, який фільм від України претендуватиме на кінопремію "Оскар-2021".

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Серед кандитадів три українські стрічки – драма "Атлантида" режисера Валентина Васяновича, лірична комедія "Мої думки тихі" режисера Антоніо Лукіча і документальна стрічка "Земля блакитна, ніби апельсин" Ірини Цілик.

У відборі братимуть участі тільки три фільми, бо саме стільки подалося на конкурс, пояснив LIGA.Life голова Оскарівського комітету Олександр (Алік) Шпилюк.

Ніякого вибору на цьому етапі комітет не проводить, а тільки приймає і розглядає заявки правовласників фільмів, тобто, продюсерів, пояснив він.

Далі кожен із членів Української оскарівської комісії – їх 17 – переглядає ці фільми і вирішує, який з них буде найпридатнішим для подання на "Оскар".

Присоединяйтесь к Instagram Liga.net - здесь только то, о чем вы не можете не знать

24 вересня на засіданні кожен з членів комітету зможе виказати свою думку щодо стрічок. А потім проводиться таємне голосування, пояснив керівник комітету. 

Голоси порахує спеціальна комісія, яка складається з представників Спілки кінематографістів України, Держкіно, Асоціації кінопродюсерів України. 

В результаті, фільм, який набере більшість, і змагатиметься за "Оскар", розповів Шпилюк.

Якщо ж декілька фільмів матимуть однакову кількість голосів – проведуть другий етап голосування.

Трейлери фільмів-кандидатів

"Атлантида"

"Мої думки тихі" 

"Земля блакитна, ніби апельсин"

Нагадаємо, минулого року від України на "Оскар" була номінована стрічка Нарімана Алієва "Додому". Він один був поданий на конкурс нацвідбору.

У 2018 році у нацвідборі брали участь шість стрічок.

Через пандемію коронавірусу 93-тю церемонію вручення "Оскара" перенесли спочатку на лютий 2021 року, а потім на квітень. Попередньо, церемонію проведуть 25 квітня 2021 року. Ще у лютому 2020 року з'явився прогноз експертів, які фільми претендуватимуть на "Оскар-2021".