"Для мене не має значення колір, віра чи стать". Співак Melovin здійснив камінг-аут
Скріншот відео з виступу Melovin

Український співак Костянтин Бочаров (Melovin) здійснив камінг-аут на сцені Atlas Weekend 5 липня.

Пісня виконання пісні він поцілував дівчину й хлопця, з якими виступав, а потім дістав прапор ЛГБТ+.

Згодом співак заявив, що телеканал M1, який транслює захід, вирізав цей момент із трансляції й не завантажує його на YouTube.

"Мій офіційний камінг-аут, який відбувся зі сцени, було вирізано з прямого ефіру М1. Моє відео і досі не завантажують на YouTube. І все через те, що я показав свою сутність. Для мене немає значення колір, віра чи стать, адже любити потрібно людину, тіло, душу", – йдеться у заяві співака у соцмережах.

За його словами, така любов не визнається кимось і блокується, не випускається в ефір, а йти в ногу з іншими демократичними країнами заважають "старі скрепи".

"Невже боротьба за власні права та свободи повинна мати цензуру? Якщо ні, то я беззаперечно підтримую вас. А якщо так, то я не впевнений, що хочу існувати в такому майбутньому України", – додав він.

Телеканал M1 і Atlas Weekend спочатку публічно не коментували ситуацію.

Згодом у медіахолдингу StarLightMedia, до якої входить телеканал М1, заявили, що раді вітати вчинок Melovin та пообіцяли найближчим часом випустити великий матеріал про камінг-аут артиста.

"Камінг-аути – дуже важливі. Це прояв права на свободу самовираження та ознака демократичного суспільства. Ми раді вітати вчинок Melovin, який зробив одну з перших таких заяв серед публічних людей в Україні. Сподіваємось, що це стане початком нового рівня безпеки, діалогу та захисту прав та можливостей ЛГБТ+ спільноти в Україні", – йдеться у заяві.

Як пояснили у медіахолдингу, фестиваль Atlas Weekend – масштабна музична подія, де було сотні артистів та п’ять сцен і канал М1 робив включення з різних локацій, а момент камінг-ауту не показали, бо команду каналу не попередили про запланований момент.

"Нам всім шкода, що настільки важливий момент заяви артиста не потрапив у прямий ефір. Прикро, що команді каналу не повідомили про запланований момент і трансляція продовжилась за традиційними принципами ефіру – активність переключень, зміна локацій та учасників заради більшої динамічності та яскравості кадру", – розповіли в StarLightMedia.

Там наголосили, що поділяють цінність прав людини, тож вже зараз команда новин готує великий матеріал про камінг-аут. Також найближчим часом М1 та Atlas Weekend підготують концертну версію ефіру, яка буде доступна на всіх платформах.

Костянтину Бочарову 24 роки, він народився в Одесі. Став відомим після того, як вийшов у фінал Національного відбору на "Євробачення-2017" і участі від України в "Євробаченні-2018" у Лісабоні, де 17-те місце.

Фестиваль Atlas Weekend — один із найбільших музичних фестивалів в Україні. Цього року він триває з 5 по 11 липня.