Коли учасник Kalush Orchestra був у Москві? Гурт надав перші докази

Один з учасників гурту Kalush Orchestra в 2015 році опублікував в російській соцмережі ВКонтакте фото з Москви. Звісно, на це звернули увагу ті, хто стежить за перебігом нацвідбору на Євробачення.

На знімку Тимофій Музичук позує на тлі Собору Василя Блаженного.

Коли учасник Kalush Orchestra був у Москві? Гурт надав перші докази
Скріншот

Як пояснив сам артист, Росію він відвідував у 2013 році. Як студент Київського національного університету культури і мистецтв, їздив на концерт Михайла Поплавського, як масовка.

"Просто хлопав, не виступав", – каже Музичук.

І в 2013 році, каже, виступав у Краснодарі. "Після 2013-го в Росії взагалі не був ні разу", – запевняє артист.

Зазначимо, в архіві на російському сайті-афіші Kudago є інформація про концерт Поплавського в Кремлівському палаці 25 листопада 2013 року.

В телеграм-каналі Чесне Євробачення 2022 з’явився знімок, на якому вказано, що фото Музичука було зроблене у листопаді 2013 року. Зазначено, що це "перший доказ".

Коли учасник Kalush Orchestra був у Москві? Гурт надав перші докази
Джерело: телеграм-канал Чесне Євробачення 2022. Фото: Юля Юріна

Співачка Юлія Юріна (ексучасниця гурту YUKO) у своєму інстаграмі підтвердила, що фото робила вона і Тимофій був одягнений в її шапку.

"2013 рік, ми з @sopilkar (акаунт Тимофія Музичука. – Ред.) на першому курсі КНУКІМа їхали цілим поїздом студентів на концерт Поплавського. Фото зроблене мною в моїй шапці", – написала Юріна, додавши фото.

Коли учасник Kalush Orchestra був у Москві? Гурт надав перші докази
Скриншот з інстаграм-сторінки Юлі Юріної

LIGA.Life звернулася до Суспільного з проханням пояснити, як взагалі проводиться перевірка кандидатів на участь у нацвідборі, хто її проводить і чи залучають ще якісь структури.

Також ми звернулися до Тимофія Музичука, адже багатьох цікавить, чому він опублікував фото в 2015 році. І чи надаватиме гурт довідку від Державної прикордонної служби.

Нагадаємо, згідно з правилами нацвідбору, брати участь у конкурсі можуть артисти, які:

  • не здійснювали концертну діяльність, виступи, участь у будь-яких публічних та/або приватних заходах, організованих державними органами, установами, господарюючими суб’єктами тощо країни-агресора чи на території країни-агресора, в Автономній Республіці Крим та/або на іншій окупованій території України після 15.03.2014 та не планують;
  • не здійснюватимуть анонсів відповідних виступів(у) як в період до і під час проведення відбору, так і в період після відбору до дати фіналу конкурсу включно;
  • не здійснювали в’їзд на територію/виїзд з території Автономної Республіки Крим та/або тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях з порушенням законодавства України.

В останньому звинувачують переможницю нацвідбору Аліну Паш. Докладніше читайте в тексті Аліна Паш чи Kalush. Зібрали все, що відомо про фінал відбору на Євробачення. Картки