Leopolis Jazz Fest оголосив лайн-ап сцени ім. Едді Рознера

Організатори Leopolis Jazz Fest оголосили, хто виступить на сцені ім. Едді Рознера у Львові.

24 червня виступлять:

  • ITAMAR BOROCHOV (ізраїльський трубач) – переможець конкурсу LetterOne RISING STARTS Jazz Award 2020 (European edition). Музикант вивчав і досліджував джаз у Нью-Йорку, потім повернувся до Європи, став лідером гурту та має кілька власних альбомів.
  • HAROLD LOPEZ-NUSSA (Куба) –  у 2005 отримав премію на конкурсі джазових сольних піаністів на фестивалі в Монтре, Швейцарія. У його музиці відчуваються ноти кубинських мелодій, фольклорних та популярний.

25 червня на сцену вийдуть:

  • KATHRINE WINDFELD (датська піаністка) – переможниця LetterOne RISING STARS Jazz Award 2019 (European Edition) – одна з найяскравіших композиторок скандинавского джазу. 
  • SEAL (Велика Британія) – отримав багато премій Греммі. Через свою творчість намагається виразити свою любов. Відомий своїм хриплим баритоновим голосом.

26 червня:

  • JAN LUNDGREN INTERNATIONAL PROJECT (Швеція) – є одним з піонерів від’єднання європейського джазу від американського. Його гра містить віртуозність, показує типові форми звуку характерні для європейського джазу, але водночас використовує народні мотиви американського джазу.
  • Хедлайнер CHRIS BOTTI (американський трубач і композитор). Став одним з найпопулярніших американських джазових виконавців після виходу альбому "When I Fall In Love" у 2004 році.Виступав разом з Стінгом, Барбарою Стрейзанд, Тоні Беннетт, Леді Гагою, Френком Сінатром.

27 червня:

  • AVISHAI COHEN TRIO (ізраїльський джазовий контрабасист, співак та композитор). Виконає твори з альбому Arvoles та нові композиції з піаністом та композитором Ельчином Шириновим (Азейбарджан). Окрім цього, у складі гурту є барабанщиця Роні Каспі (Ізраїль).
  • Хедлайнер KAMASI WASHINGTON (американський музикант). За альбом The Epik має багато нагород, серед яких American Music Prize та альбом року Gilles Peterson Worldwide. Працювала разом з Кендрій Ламар, Джон Ледженд.

28 червня

  • PIANOБОЙ (український гурт) – проєкт українського піаніста Дмитра Шурова. Входить у Топ-20 українських артистів, яких часто прослуховують на радіо. Постійний хедлайнер український фестивалів. 
  • JAZZ AT LINCOLN CENTER ORCHESTRA WITH WYNTON MARSALIS (Америка).
  • Закриватиме фестиваль Jazz at Lincoln Center Orchestra with Wynton Marsalis – біг-бенд у складі якого 15 музикантів на чолі Вінтон Марсалос (американський трубач та композитор). Відомий як художній директор всесвітньо відомого Jazz at Lincoln Center. 

Гурт давав концерти у більше ніж 300 містах. За опитуванням DownBeat є кращим біг-бендом з 2013 по 2016 роки. А Вінтон Марсалос – один з найвідоміших музикантів у династії Марсалосів. Створив більше 60-ти джазових та класичних творів. Має 9 премій Греммі.

Leopolis Jazz Fest пройде з 24-28 червня у Львові на трьох локаціях: Площа Ринок, територія біля Палацу Потоцьких і сцена імені Едді Рознера в Парку культури. На самому заході проводитимуть безкоштовно експрес-тести на антиген. Гості партеру головної сцені мають зробити ПЛР-тест за власний кошт.