Нові стандарти: київських комунальників навчають правильному догляду за деревами
Фото: КМДА

Київ відвідав арборист та співавтор європейських стандартів догляду за деревами Пьотр Тишко-Хмельовєць із Польщі. Мета візиту — провести практичний семінар для робітників комунальних підприємств з утримання зелених насаджень Києва.

Пьотр Тишко-Хмельовєць переконаний, що застосування сучасних підходів у догляді за деревами сприятиме довголіттю та здоровому росту зелених насаджень. А ще від цього виграють усі зацікавлені сторони — від комунальників, які матимуть чітко прописані ефективні алгоритми, до активістів, у яких буде доступ до бази знань задля компетентного контролю та візії.

У Києві вже розпочали роботу над створенням офіційної української версії європейських стандартів догляду за деревами (Technical Standards in Tree Work). Участь у розробці документа, що містить найкращі європейські практики роботи з деревами, взяли 12 організацій із 11 країн Європи. В роботі над українською версією залучені команди Управління екології та природних ресурсів КМДА, Асоціації міст України та Національного ботанічного саду імені М. М. Гришка НАН України.

Перехід на стандарти ЄС з догляду за зеленими насадженнями забезпечить їх охорону та збереження, утримання їх у здоровому стані, створення і формування декоративних, стійких до несприятливого міського середовища, насаджень.