За мотивами мультфільму "Мавка. Лісова пісня" знімуть серіал
Фото: Film.UA Group

За українським мультфільмом "Мавка. Лісова пісня" хочуть створити мультсеріал-приквел, який розповідатиме про події до основної історії, пише Variety.

Виробництвом 3D-мультсеріалу займатиметься студія Animagrad, що входить до Film.UA Group, разом із французькою компанією TeamTO.

"Події розгортаються одразу після битви між людьми та лісовим охоронцем Лісовиком, яка сталася, коли решта лісових мешканців поринула у глибокий зимовий сон", — розповіла виданню представниця Film.UA Ксенія Баранова.

У кожній із 12 серій на Мавку та її друзів чекатимуть нові випробування, їхнє завдання — допомогти лісу оговтатися після битви, відновити порядок і гармонію.

"Разом із жабокицем Квусем, Шумником Гуком та іншими мавками Мавка переживе несподівані, веселі, а часом і небезпечні пригоди в лісі. Намагаючись подбати про свій дім, вони досліджують його і відкривають безліч таємниць", — додала Баранова.

У Мавки також з'явиться новий друг — "легковажний" Віхола, який, здається, притягує до себе неприємності. А на заваді головній героїні часто стоятиме чудовисько Чугайстер.

Проєкт буде представлений на фестивалі Annecy у рамках Partners Pitch, що надає можливість продемонструвати таланти та представити актуальні проєкти на стадії розробки, які шукають міжнародних партнерів.

Продюсерка мультфільму "Мавка. Лісова пісня" Ірина Костюк розповіла, що "Мавку" розглядають як можливу франшизу.

"Коли ми почали розробляти стрічку вісім років тому, це завжди мав бути великий IP. Ми назвали це "Всесвітом Мавки", маючи на увазі мультиплатформенний кросмедійний проєкт. Ще до його випуску ми уклали багато ліцензійних і торговельних угод, що є безпрецедентним на нашому ринку", — сказала вона.

"Мавка. Лісова пісня" — український мультфільм за мотивами п'єси Лесі Українки, створений режисерами Олегом Маламужем та Олександрою Рубан. Робота над стрічкою тривала майже сім років, що зробило цю анімацію одним із найдовших за реалізацією вітчизняних кінопроєктів.

Мультфільм вийшов на українські екрани 2 березня, а зараз триває прокат у різних країнах світу.

Попри війну "Мавка. Лісова пісня" стала найкасовішим вітчизняним фільмом в історії України, а також найкасовішою анімаційною стрічкою. Костюк каже: "Ми випередили такі голлівудські хіти, як "Таємне життя домашніх тварин", "Посіпаки" та обидві частини "Крижаного серця".