Дивіться другий офіційний трейлер фільму “Памфір” – відео
Кадр з фільму "Памфір"

Вийшов другий офіційний трейлер фільму "Памфір". Прем'єра стрічки відбудеться 23 березня 2023 року.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Події фільму "Памфір" розгортаються у західних регіонах України напередодні традиційного карнавалу Маланка. Режисером та автором сценарію фільму є Дмитро Сухолиткий-Собчук.

Головний герой Памфір повертається додому після тривалої відсутності, щоб возз’єднатися з сім’єю. Безумовна любов сім’ї Памфіра має побічну дію і змушує його звернути на ризикований шлях з незворотними наслідками.

"Памфір хоче кращого життя для своєї родини, кращого майбутнього для свого сина. Це його основна мотивація. Також важливою сюжетною лінією для мене є стосунки Памфіра з сином, і це доволі сильно відгукується в мені", – ділиться актор Олександр Яцентюк, виконавець ролі Памфіра.

За словами Олександра, над образом працювали півтора року, зокрема актору довелося погладшати на 17 кілограмів. В період девелопменту стрічки актори їздили в репетиційні експедиції в гори й жили за традиціями справжньої гуцульської родини, навіть називали один одного на імена своїх героїв, аби ще краще вжитися в ролі.

Прем’єра фільму "Памфір" відбулася в межах "Двотижневика режисерів" на Каннському кінофестивалі, також стрічка отримала гран-прі Каїрського міжнародного фестивалю та гран-прі Міжнародного кінофестивалю "Молодість" й була представлена в програмах фестивалів у Роттердамі та Карлових Варах.

"Памфір" – копродукція України, Франції, Польщі, Чилі, Німеччини та Люксембургу.

У Франції стрічку вже встигнули переглянути понад 70 000 глядачів, в Україні на великих екранах "Памфір" з'явиться 23 березня.