У домі Лесі Українки відбудеться театралізована фантазія на тему "Лісової пісні"
Фото: Музей видатних діячів української культури/ Instagram

В рамках виставки концепт-артів Олександра Тетеріна "EXTRAVAGANZA" відбудеться театралізована фантазія на теми драми-феєрії "Лісова пісня" Лесі Українки — "La folio divine".

На імпровізованій сцені актори покажуть театральне дійство, пов’язане з біографією Лесі Українки та з сюжетами її "Лісової пісні".

Виставу створив режисер-постановник Театру на Подолі Ігор Матіїв, за художнє рішення взявся Олександр Тетерін, а усі образи втілили молоді актори Київського національного університету культури і мистецтв.

Творча група проєкту вирішила дослідити, що ж це таке — "божественне безумство" ("La folio divine") і прослідкувати, які реальні події, ситуації та люди з життя Лесі знайшли своє художнє втілення у творі.

"Текст п’єси химерно переплітається з листами та спогадами, створює нові сенси та ставить нові акценти в інтерпретації Пісні, що лунає уже понад 110 років", — зазначають організатори.

Реквізитом для вистави слугуватимуть унікальні речі: старовинні коралі-баламути, весільний восковий вінок, створений за зразком fleur d'orangе, копія ґерданів зі світлин самої Лесі Українки та багато антикварних речей з історією.

Зокрема, у виставі буде живе звучання скрипки на мелодії, що підібрала сама Леся Українка для "Лісової пісні".

Вистава "La folio divine" проходитиме щосуботи о 18:00 у будинку Лесі Українки.

Фото: Музей видатних діячів української культури
Фото: Музей видатних діячів української культури