У Грузії пройде фестиваль українського мистецтва Bouquet Kyiv Stage
Фото: Bouquet Kyiv Stage

В Тбілісі з 28 до 30 квітня відбудеться фестиваль українського мистецтва Bouquet Kyiv Stage.

У рамках фестивалю на шести різних майданчиках пройдуть концерти, музичні вистави, виставки та кінопокази.

Відбудеться концерт "Прориваючись до світла", до якого увійдуть твори видатних українських композиторів — Валентина Сильвесторова, Вікторії Польової, Ганни Гаврилець, Івана Небесного та Віктора Степурко, — написані у 2022 році після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Фото: Bouquet Kyiv Stage
Фото: Bouquet Kyiv Stage

Також спеціально для фестивалю електронний музикант Андрій Кириченко створив проєкт Sound Tribute to Maria Prymachenko — триб’ют творчості всесвітньо відомої української художниці.

Фото: Bouquet Kyiv Stage
Фото: Bouquet Kyiv Stage

Зазначається, що Bouquet Kyiv Stage у Тбілісі стане подякою вільнолюбній частині грузинського народу, яка називає себе картвели. Мета фестивалю — об'єднати українців і картвелів, людей на стороні світла, у боротьбі з імперським злом.

Зокрема у програмі фестивалю: виступ грузинського камерного оркестру та українських солістів, виставкові проєкти про війну в Україні та Грузії, спецпроєкт про грузинських легіонерів, які боронять Україну.

Крім того, під час фестивалю відбудеться акція "Червона Калина" в пам'ять про грузинських воїнів, які загинули на війні в Україні. Організатори висадять 41 дерево, привезене з України, на знак пам’яті, пошани й вдячності кожному з 41 Героїв-Сакартвело.