У травні Євробачення-2024 проведуть у шведському місті Мальме
Фото: NBC news

68-й пісенний конкурс Євробачення-2024 пройде в місті Мальме у Швеції. Про це повідомила Європейська мовна спілка.

Гранд-фінал проведуть на стадіоні Malmo Arena 11 травня, а півфінали відбудуться 7 і 9 травня. Організаторами конкурсу виступатимуть шведська телекомпанія SVT спільно з Європейською мовною спілкою (EBU).

Мальме було обрано після міського конкурсу, під час якого аналізували об’єкти проведення; інфраструктуру; здатність прийняти тисячі делегацій, команд учасників, уболівальників і журналістів.

За словами виконавчого керівника Євробачення Мартіна Естердала, прагнення Мальме до різноманітності, інклюзивності та інновацій ідеально узгоджується з духом змагань. "Крім того, його компактні розміри та добре розвинена транспортна інфраструктура означають, що всі, хто бере участь у конкурсі зможуть легко орієнтуватися містом", — додав він.

Це вже втретє, коли Мальме прийматиме "Євробачення" після 1992 та 2013 років, і це буде перший раз, коли конкурс не проводитимуть у столиці країни-господарки протягом 5 років поспіль.

Швеція вже сьомий раз прийматиме пісенний конкурс Євробачення у 2024 році. Раніше конкурс також приймали у Стокгольмі у 1975, 2000 і 2016 роках та у Гетеборзі у 1985 році.

"Ми пишаємося і раді знову вітати пісенний конкурс "Євробачення" в Мальме", — сказала Катрін Штернфельдт Ямме, голова муніципальної виконавчої ради міста.

Перемогу на Євробаченні-2023 здобула шведська співачка Loreen з піснею Tattoo.