В Україні розпочався національний відбір на Дитяче Євробачення-2023
Фото: Unsplash

Суспільне Мовлення розпочало приймати заявки на участь у Національному відборі на Дитячий пісенний конкурс Євробачення-2023 за новими правилами.

Організатори спростили умови участі в Нацвідборі, щоб зробити його доступнішим для юних виконавців: тепер не обов’язково мати авторську пісню.

Крім того, вперше в історії участі України в конкурсі Нацвідбір на Дитяче Євробачення пройде у співпраці з музичною продюсеркою, якою стане співачка й авторка пісень Світлана Тарабарова.

Участь в Нацвідборі можуть взяти діти від 9 до 14 років. Як і в попередні роки, до участі у Відборі допускаються як сольні виконавці, так і гурти, склад яких не перевищує шість осіб.

Заявки приймаються через форму на сайті до 9 липня включно. Зазначимо, що Нацвідбір мав розпочатися раніше, проте через хакерську атаку на Суспільне Мовлення запуск було відкладено.

Дитячий пісенний конкурс Євробачення-2023 пройде у Франції під гаслом "Герої". Фінал конкурсу відбудеться 26 листопада в Палаці Нікайя у Ніцці.

Україна бере участь у Дитячому пісенному конкурсі Євробачення з 2006 року. Відтоді Україна один раз перемогла (Анастасія Петрик з піснею "Небо" у 2012 році) та двічі посідала друге місце (у 2008 та 2013 роках).