"Я заслуговую на життя". Брітні Спірс попросила звільнити її з-під тотальної опіки батька
фото з офіційної сторінки Брітні Спірс у Facebook

Американська попспівачка Брітні Спірс дала свідчення в суді Лос-Анджелеса у справі про своє опікунство, де розповіла про жахіття, які чинить над нею родина.

Як повідомляє The Guardian та The New York Times, виступаючи в суді, 39-річна артистка попросила скасувати опіку батька Джеймса Спірса над нею.

За її словами, вона тривалий час не зверталася до суду, оскільки не вірила, що її почують та була шокована. Але вже не може терпіти, бо глибоко нещасна та травмована, не може спати.

"Я просто хочу повернути своє життя", – сказала співачка.

Вона розповіла суду, що команда опікунів, на чолі з її батьком, повністю контролюють її життя – змушують працювати проти її волі, не даючи самостійно розпоряджатися заробленими грошима, не дозволяють вийти заміж та народити дитину.

Пояснила: їй встановили внутрішньоматкову спіраль і не пускають до лікаря, щоб її вийняти. Також їй забороняють їздити на машині зі своїм хлопцем та бачитися з друзями й вільно проводити час зі своїми синами.  

Протягом 23-хвилинної промови Брітні також розповіла, що її примушували приймати літій, від якого вона почувалася одурманеною і не могла сказати навіть кількох слів своїм батькам.

Артистка заявила, що її батько Джеймі "на 100% отримує задоволення від того, що має над нею повний контроль та може завдавати болю". 

За її словами, суд дав її батькові необмежену владу над донькою. Артистка вважає, що ситуація схожа на торгівлю людьми.

"Я не мушу перебувати під опікою, якщо я можу працювати, заробляти гроші, працювати на себе та платити іншим людям.

Це безглуздо. Закони повинні бути змінені", – наголосила Спірс.

Своєю чергою адвокат її батька зазначив у суді, що Джеймсу Спірсу "шкода, що його дочка страждає від такого болю. Він любить свою дочку і дуже сумує за нею".

Суддя заявила, що адвокат Брітні може подати офіційне клопотання про припинення опікунства, а зізнання співачки назвала "відважним".

"Я заслуговую на життя". Брітні Спірс попросила звільнити її з-під тотальної опіки батька
фото The New York Times

Поки артистка виступала з промовою, коло будівлі суду зібралося чимало її прихильників, які прийшли її підтримати та тримали плакати з написом: "#FreeBritney".

Також на її підтримку виступили колеги та колишній хлопець Джастін Тімберлейк.

"Ми всі повинні підтримувати Брітні в цей час... Жодну жінку ніколи не можна обмежувати в ухваленні рішень щодо власного тіла", – написав він у твіттері.

  • Брітні Спірз знаходиться під опікою свого батька з 2008 року, коли вона потрапила в психіатричну лікарню через проблеми з алкоголем та наркотиками. 
  • Опікунство передбачає повний контроль над її життям і фінансами. При цьому співачка продовжує випускати альбоми та виступати з концертами, заробляючи мільйони доларів. 
  • Фанати Брітні Спірс вже кілька років підозрюють, що співачка перебуває під опікою проти своєї волі. Проте вона раніше відмовчувалася про реальний стан справ. 
  • Разом з тим напередодні слухання справи, New York Times опублікувала судові матеріали, в яких сказано, що співачка вже кілька років намагається за допомогою адвокатів вийти з-під батьківської опіки.