Занедбана ділянка на Антоновича: коли там можуть створити парк
Ділянка у 2020 році (Фото: Левко Стек)

Занедбану ділянку в межах вулиць Антоновича, Малевича та Короленківської у центрі Києва місто може викупити у власників та перетворити на парк. Але це питання доцільно розглядати після війни, сказав директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний в інтерв’ю LIGA.Life

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

"Ми дійсно порушували питання про викуп цієї ділянки у забудовника, відбулась навіть зустріч з представниками власника (у 2021 році. — Ред.). Це іноземна компанія, яка має іспанське та французьке коріння. Власники, на жаль, на той момент не готові були продавати цю ділянку, вони спочатку навіть побоювались, що у них хочуть забрати приватну власність", — розповів Возний. 

Ймовірність створення зеленої зони справді є, каже Олександр, але "не на часі".

"Зараз питання викупу ділянки не на часі. Я гадаю, що власники оцінять ділянку досить дорого, а витрачати такі кошти місто зараз просто не має можливості", — додав Возний. 

Занедбана ділянка на Антоновича: коли там можуть створити парк
Ділянка зараз. Фото: Саша Дмитрук / Liga.net

У центрі Києва в районі вулиці Антоновича вже кілька років стоїть пусткою величезна зелена ділянка з озером, яка заросла чагарниками. На цій ділянці ще у 2005 році забудовник почав будувати ЖК, однак підземні води затопили котлован, перетворивши його на озеро, — роботи зупинили, а територія заросла чагарниками. 

Кияни неодноразово закликали облаштувати тут зелену зону — серед містян її вже нерідко називають Kyiv Central Park, однак для цього місто має викупити ділянку в іноземного власника і передати у власність громади.

Читайте також