Архітектурне видання ArchDaily написало про новий дизайн львівської "Цукерні"
Фото: YOD Group

Архітектурне онлайн-видання ArchDaily написало про львівський заклад "Цукерня", який у грудні 2023 року відновив роботу після редизайну.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Фото: YOD Group
Фото: YOD Group

"Дизайн інтер'єру кондитерської "Цукерня" підкреслює карамель та яйця — одні з ключових інгредієнтів випічки, які присутні майже в кожній позиції меню.

У дизайні використали два ключові матеріали: італійський мармур з прожилками карамельного кольору та унікальне тинькування, яке виглядає як яєчна шкаралупа", – пише видання.

Фото: YOD Group
Фото: YOD Group

Нагадаємо, у 2000 році "Цукерню" створили Любов Федоренко та Світлана Роман. Цей заклад став культовим місцем Львова. У 2015 році "Цукерня" отримала статус найкращої кондитерської України від ресторанної премії "Сіль".

Згодом власниця почала скаржитися, що зараз мало хто залишається, щоб провести час у "Цукерні". Люди просто приходять, беруть з собою десерти та йдуть. До того ж не використовувався увесь потенціал кухні, адже заклад міг би готувати не тільки сніданки, а й обіди завдяки великому приміщенню кухні.

Тому і вирішили створити редизайн, яким займалася компанія YOD Group.

Але після створення нового дизайну у поціновувачів закладу виник гучний скандал. Містяни, для яких "Цукерня" була "твердинею вічних цінностей та еталоном галицької кондитерської майстерності", не впізнали заклад після оновлення. Деякі мешканці були шоковані настільки, що не стримували емоцій у соцмережах та писали там свої незадоволення.

"Суттєвим недоліком приміщення була недостатня кількість денного світла", – пишуть архітектори.

Щоб це виправити, додатково до світлої гами кольорів у оздобленні використали лаконічні арочні ніші-віконця, що поєднують суміжні зали.

"Інтер’єр поєднує два основні матеріали та декілька допоміжних. Основні – це мармур та унікальне тинькування на основі яєчної шкаралупи. Їх підтримують світле дерево та шляхетна латунь. Італійським мармуром у теплій кремово-коричневій гамі вкриті горизонтальні поверхні інтер’єру – підлога та стільниці. Карамельні прожилки у природному малюнку мармуру перегукуються з темою карамелі або крему в багатошарових тортах. Взаємодія з натуральним каменем створює у гостей відчуття наповненості та розкоші на рівні доторків та звуків", – зазначають спеціалісти.

Від колишнього інтер'єру в "Цукерні" залишилися "віденські" стільці. Їх відреставрували та частково пофарбували у білий колір. Залишили також дерев'яні основи старовинних столів, доповнивши їх круглими мармуровими стільницями.

Традиційну тему підтримує також масивна антикварна шафа поряд з комунальним столом. Цей унікальний експонат періоду львівської сецесії переїхав у "Цукерню" з приватної колекції власниці закладу.