Balbek Bureau опублікували покрокову інструкцію для відбудови сільських будинків – фото
Фото: Balbek Bureau

Balbek Bureau представили онлайн-конструктор RE:Ukraine Villages для відбудови автентичного сільського житла Київщини.

Мета цього проєкту – зберегти органічний образ українських сіл та не дати стерти його типовою забудовою, а також зробити процес відновлення житлових будинків простим і доступним для людей з різними достатками й потребами.

Конструктор дозволяє створити готову інструкцію з відбудови свого житла разом із PDF-файлом, планами, кресленнями й технічним описом, переліком матеріалів для оздоблення.

Це покрокова інструкція. Спочатку потрібно обрати географічне розташування будинку, потім обрати метраж і планування, вид покрівлі, веранди чи вікон, а також колір і матеріали, з яких варто звести будівлю.

За словами організаторів, проєкт стане у пригоді людям, чиї будинки пошкодженні внаслідок війни, а також і тим, хто планує будувати сільське житло з нуля і шукає готове планове рішення.

Фото: Balbek Bureau
Фото: Balbek Bureau

Онлайн-конструктор RE:Ukraine Villages почали створювати ще в червні 2022 року, після деокупації частини Київщини. Завдяки практикам digital-архітектури Balbek Bureau сформулювали дизайн-код цієї місцевості. Архітектори обіцяють розширити свій проєкт й на інші регіони України.