"Барбі" та "Оппенгеймера" не покажуть у РФ – фільми "не відповідають моральним цінностям"
Фото: Hollywood Report

Міністерство культури РФ заборонило показувати в Росії фільми "Барбі" та "Оппенгеймер", бо стрічки "не відповідають моральним цінностям росіян". Про це повідомляють російські видання та Telegram-канали.

За словами заступника Мінкульту Андрея Малишева, ці фільми не відповідають "цілям та завданням щодо збереження та зміцнення традиційних російських духовно-моральних цінностей". На його думку, російський прокат насичений якісними вітчизняними прем'єрами. Він нагадав, що у 2023 році вже вийшли "Чебурашка", "Вызов" та "Свидетель".

Представники кіноіндустрії наголошують на позитивному аспекті скорочення фільмів голлівудських студій, каже заступник Мінкульта РФ.

"Збільшення частки російських фільмів у прокаті сприяє патріотичному вихованню молоді та доносить до глядачів національні морально-етичні цінності", — додав Малишев.

1 серпня віцеспікер Держдуми РФ Владислав Даванков надіслав листа прем'єр-міністру країни Михайлу Мішустіну, в якому запропонував показувати в Росії ці фільми без дозволу правовласників.

Раніше повідомлялося, що в російському кінотеатрі показують піратську копію-екранку "Барбі". Впродовж всього фільму була реклама букмекерів у вигляді водяних знаків.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії до України голлівудські студії залишили ринок РФ. В результаті офіційного прокату фільмів, які вони випускають, зокрема "Барбі" та "Оппенгеймера", в Росії немає.