Британський журнал Vogue уперше в історії надрукували шрифтом Брайля
Фото: British Vogue

Випуск британського журналу Vogue вперше в історії надрукували шрифтом Брайля. Також цей випуск можна прослухати в аудіоформаті на сайті видання.

Редакція повідомила, що у травневому випуску Vogue представлено матеріали про 19 людей з інвалідністю зі сфери моди, спорту, мистецтва та активізму.

Випуск створювали спільно з гендиректоркою консультаційної компанії з питань доступності Tilting the Lens Сінеад Берк. Вона зазначила, що цей журнал означає "початок, а не пункт призначення".

"Близько 16 мільйонів людей у Великій Британії мають інвалідність, мільйони людей з інвалідністю, видимі чи непомітні, живуть поряд із нами. Настав час, щоб ми усвідомили, ким ми є як суспільство, і щоб мода побудувала кращу, доступнішу та інклюзивнішу індустрію", — зазначив головний редактор видання Едвард Еннінфул.

Редакція обіцяє безплатно надсилати випуск журналу зі шрифтом Брайля читачам, які залишили заявку на сайті й офіційно підтвердили проблеми із зором. Звантажити його можна теж безплатно. Крім того, аудіоверсію брайлівського номера Vogue за травень 2023 року можна прослухати на плеєрі.