Дослідники з Китаю пов’язують надмірне сидіння за комп’ютером з порушенням статевої функції
Фото: Pexels

Команда дослідників з Китаю заявила, що надмірне сидіння на одному місці може спричинити ризик еректильної дисфункції. Про це пишуть в Andrology.

Дослідники зазначають, у деяких випадках проблеми з ерекцією здебільшого психологічні, пов'язані зі стресом, почуттям провини чи низькою самооцінкою. В інших випадках можуть бути патології. Також впливати на порушення статевої функції можуть керовані фактори способу життя. Вони впливають на рівень гормонів або пошкоджують функціональність судин, які розносять кров у статевих органах.

Щоб дослідити причинно-наслідкові зв’язки між схильністю до сидячого дозвілля та ймовірністю еректильної дисфункції, вчені використали техніку "менделівська рандомізація". Цей метод дозволяє порівнювати дані генетичної інформації.

Завдяки дослідженню 220 тисяч даних з європейського дослідження, яке шукало відповіді на схоже питання, вчені виявили, що кожні 72 хвилини часу, проведеного за комп’ютером збільшували ймовірність еректильної дисфункції більш ніж утричі.

За словами вчених, відпочинок за комп’ютером також був пов’язаний зі зниженням рівня гормону, відповідального за стимуляцію виробництва сперми.

Дослідники заявляють, що сидіння перед екраном цілий день заради розваги не приносить користі для здоров’я.