Ексгравця ФК "Барселона" засудили до 4,5 року в'язниці у справі про зґвалтування
Фото: Alberto Estevez / EPA

Ексгравця ФК "Барселона" і збірної Бразилії Дані Алвеса засудили до 4,5 року позбавлення волі. Його визнали винним у зґвалтуванні, пише BBC.

40-річного чоловіка, який є одним із найтитулованіших футболістів в історії, визнали винним у зґвалтуванні 23-річної дівчини в нічному клубі в Барселоні, яке сталося 31 грудня 2022 року.

Алвес, бувши п’яним, заманив одну з жінок у туалет VIP-зони – єдине місце, де немає камер.  Жертва сказала, що, опинившись усередині, він вимагав орального сексу, а коли вона відмовилася, він її зґвалтував.

Колишній футболіст стверджував, що вона могла піти, "якби хотіла". Однак суд встановив, що жінка не давала згоди.  Водночас жінка зазначила, що зґвалтування викликало у неї "муку та жах". А один із її друзів, який був з нею тоді вночі, розповів, як 23-річна дівчина "нестримно плакала" після того, як вийшла з туалетної кімнати.

Зокрема, Алвес кілька разів змінював свою версію подій, коли йому представили судово-медичні та відеодокази. Спочатку він заперечував зустріч з жінкою, потім – стверджував, що зустрів її в туалеті, але між ними нічого не було. А також що вони займалися сексом за взаємною згодою та "обоє отримували задоволення".

Окрім тюремного терміну, він має виплатити компенсацію в €150 000 своїй жертві, а також йому заборонили спілкуватися з потерпілою протягом 9,5 року. Захист футболіста буде подавати апеляцію.

Алвес перебуває під арештом у Барселоні з моменту затримання 20 січня 2023 року. Тоді він був у мексиканському клубі "Пумас". Коли його заарештували, клуб одразу розірвав з ним контракт.

Дані Алвес відомий своїми виступами за "Барселону", "Севілью", "Ювентус" та "ПСЖ". Виступаючи за "Барселону", він здобув шість чемпіонських титулів і тричі вигравав Лігу чемпіонів. Загалом за свою кар’єру Дані Алвес здобув 43 трофеї.