Еліна Світоліна обіграла першу ракетку світу та вийшла в півфінал Вімблдону
Фото: Еліна Світоліна / Instagram

Українська тенісистка Еліна Світоліна (№ 76 WTA) обіграла першу ракетку світу Ігу Свьонтек (№ 1 WTA) з Польщі у чвертьфіналі Вімблдону, пише Суспільне.

У першому сеті українка переграла полячку з рахунком 7:5. У другій партії Світоліна поступилася у тайбрейку, однак у третьому сеті українка впевнено взяла партію з рахунком 6:2 і перемогла в матчі.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Wimbledon (@wimbledon)

Матч тривав 2 години 41 хвилину. За цей час українка зробила п’ять подач навиліт, припустилася дев’яти подвійних помилок і реалізувала шість брейк-поїнтів із дев’яти. На рахунку Свьонтек три ейси, три подвійні помилки й три реалізовані брейк-поїнти з п’яти.

У півфіналі Вімблдону суперницею українки стане 42-га ракетка світу Маркета Вондроушова (Чехія). Матч відбудеться 13 липня.

Еліна вдруге в кар'єрі зіграє у півфіналі Вімблдона. У сезоні-2019 українку на цій стадії перемогла майбутня чемпіонка Сімона Галеп. Світоліна всьоме перемогла першу ракетку світу. Востаннє вона вигравала в лідерки світового заліку, румунки Галеп, на турнірі в Римі 2018 року.

Еліна Світоліна — українська тенісистка, третя ракетка світу в рейтингу WTA у 2017, 2018 і 2019 роках. За результатами Вімблдону Світоліна увійде у топ-40 світового рейтингу.