Хаяо Міядзакі працює над своїм новим мультфільмом
Кадр з аніме 'Хлопчик і чапля'

Мультфільм "Хлопчик і чапля" не стане останньою роботою Хаяо Міядзакі, як це раніше повідомлялося. За словами Тошіо Судзукі, продюсера та президента студії Ghibli, режисер "регулярно відвідує офіс з новими ідеями", пише Libération.

"Він щодня думає про цей новий проєкт, я більше не можу його зупинити, я змирився з цим. Я більше не намагаюся його відмовити, навіть якщо це може бути поганий фільм. У житті його зачаровує тільки робота", — розповів Судзукі.

Продюсер зазначив, що у нещодавній розмові Міядзакі заговорив про новий проєкт, після чого Судзукі вирішив покинути намагання зупинити режисера.

"Поки він працює, я не вийду на пенсію. Йому 82 роки, думаю, що він продовжуватиме працювати, поки йому не виповниться 90 років. А я буду поруч з ним", — додав Судзукі.

Останній фільм Міядзакі "Хлопчик і чапля" став хітом японського прокату після виходу на екрани на початку цього року. В кінотеатрах в США стрічку почнуть демонструвати 8 грудня, дати українського релізу наразі немає.

Мультфільм намальований вручну та розповідає про хлопчика Махіто, у якого внаслідок бомбардувань Токіо гине матір. Одного дня він зустрічає чаплю, яка запропонує йому мандрівку у світ, де живуть мертві та живі, щоб зустрітися з матірʼю.

Аніме описують як "напівавтобіографічну фантазію про життя, смерть і творіння як данину дружбі від Хаяо Міядзакі".