Інформація про вирубування дерев на вулиці Прирічній не відповідає дійсності — КМДА
Фото: Парк Прирічна

Інформація про вирубування дерев, що нібито відбувалося у ніч на 10 квітня на вулиці Прирічній в Оболонському районі, не відповідає дійсності. Про це повідомили в КМДА.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Для з'ясування усіх обставин провели обстеження території, в якому взяли участь КП УЗН Оболонського району як балансоутримувач території, фахівці Державної екологічної інспекції Столичного округу та місцеві активісти. Як інформує КО "Київзеленбуд", під час перевірки правопорушень не виявили.

У комунальному об’єднанні зазначають, що роботи з санітарного очищення території та видалення аварійних і сухостійних дерев були проведені у парку відпочинку на вул. Прирічній у січні 2023 року. Основну частину видалених дерев становила перестійна верба ламка.

Зазначається, що дерева мали значні ушкодження стовбура, трухляву серцевину та становили небезпеку для відвідувачів. Висадження нових зелених насаджень на місці видалених сухостійних та аварійних дерев заплановано у квітні-травні цього року, додають у "Київзеленбуді".

Про вирубування понад 60 дерев повідомили активісти організації "Парк Прирічна". Вони припустили, що вирубування проводиться або для облаштування проїзду для будівництва паркінгу, або під якісь інші будівлі чи споруди.