Дослідження виявило, що 40% спортивних добавок у США не містять потрібних інгредієнтів
Фото: Unsplash

Нове дослідження показало, що у США 40% спортивних добавок не містять ключових інгредієнтів, вказаних на пакуванні. Дослідження провів клініцист-дослідник з Cambridge Health Alliance і Гарвардської медичної школи у Кембриджі Пітер Коен.

Для дослідження були придбані 57 спортивних добавок та проаналізовано їх вміст.

На етикетці кожного продукту стверджувалося, що добавка містить одну з п’яти рослинних сполук із гаданими властивостями підвищення ефективності. Речовини включили у добавки після того, як стимулятор під назвою ефедра був заборонений у 2004 році.

Перевірки Управління по контролю якості харчів та ліків США (FDA) виявили, що виробники добавок часто не дотримуються основних виробничих стандартів, таких як встановлення ідентичності, чистоти або складу кінцевого продукту.

Після аналізу дослідники дійшли висновку, що близько 40% із 57 добавок, придбаних в інтернеті, не містили помітної кількості інгредієнта, зазначеного у списку. Половина відображала неправильну кількість, а 12% містили заборонені добавки.

"Лише 11% продуктів були точно марковані, і було виявлено 5 різних інгредієнтів, заборонених FDA, включаючи несанкціонований препарат, доступний у Росії, 3 препарати, раніше доступні в Європі, і один препарат, який ніколи не був схвалений у жодній країні", — повідомляють Коен та його колеги.