Історичний готель "Ермітаж" у центрі Києва виставили на продаж, стартова ціна 21 млн грн
Фото: Prozorro

Фонд державного майна виставив на аукціон історичний готель "Ермітаж" на вулиці Богдана Хмельницького у Києві. Стартова ціна будівлі становить 21,21 млн гривень. Про це йдеться на сайті Prozorro.

Лот складається з двох споруд. Перша будівля — це фасадний пʼятиповерховий будинок загальною площею 3165,8 кв. м, а друга — чотириповерховий флігель площею 1 963,3 кв.м на другій лінії забудови, що має проїзд у двір у лівому крилі.

Фото: Prozorro
Фото: Prozorro

Садиба на вул. Богдана Хмельницького, 26, розпорядженням Київської міської державної адміністрації занесена до переліку пам’яток історії та культури місцевого значення, за типологічною належністю "архітектура, історія".

Фото: Prozorro
Фото: Prozorro

Зважаючи на статус обʼєкта, його новий власник буде зобовʼязаний укласти охоронний договір на обидві будівлі як на памʼятки культурної спадщини. Нежитлові приміщення будинків можна буде використовувати відповідно до умов укладеного охоронного договору.

Аукціон запланований на 25 травня.

Готель побудували у 1902-1904 роках за проєктом відомого столичного архітектора Андрія Фердінанда Краусса. Тоді у будівлі облаштували один із кращих готелів міста "Ермітаж", де зупинялися багато відомих людей, одним з яких був Михайло Грушевський. Володів будівлею мільйонер Яків Бернар.

Фото: Prozorro
Фото: Prozorro
Фото: Prozorro
Фото: Prozorro