Київ викупить цех "Більшовик" за 113  млн грн, щоб демонтувати для розв'язки на Шулявці
Фото: Вікіпедія

Київрада викупить п’ятий цех колишнього заводу "Більшовик" на Берестейському проспекті за 112 942 500 мільйонів гривень, повідомив Департамент транспортної інфраструктури КМДА у відповідь на запит видання "Твоє місто".

Будівлю демонтують, щоб добудувати розв’язку на Шулявці. Викупну ціну встановив у лютому 2022-го Шостий апеляційний адміністративний суд, зазначили в КМДА.

"Після того, як право власності на об'єкт перейде до Київради, акціонерне товариство "Перший Київський машинобудівний завод" буде зобов'язане звільнити цех для подальшої можливості демонтажу", — кажуть у Дептрансі.

Демонтаж запланували на серпень 2023 року, після цього розпочнуть роботи з облаштування з’їздів із Шулявського мосту на Берестейський проспект. Наразі готують тендер на роботи з демонтажу.

Знесення цеху дозволить облаштувати з’їзди на Берестейський проспект. Альтернативний проєкт розв’язки на Шулявці, запропонований транспортним інженером Віктором Петруком, який не передбачав знесення будівлі, у КМДА проігнорували.

Основні роботи з реконструкції Шулявського шляхопроводу мають завершити до кінця 2024 року. До кінця 2023 року КМДА також планує оновити підземний перехід і транспортну розв’язку біля Шулявського мосту за 34 мільйони гривень.