Київські активісти закликають Кличка звільнити директора Дептрансу КМДА Руслана Кандибора
Фото: Unsplash

Представники столичних громадських організацій закликають мера Києва Віталія Кличка звільнити директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслана Кандибора. Відповідне звернення оприлюднили в ініціативі "Пасажири Києва".

Активісти вважають, що діяльність департаменту суперечить принципам розвитку сталої міської мобільності. Одна з вимог — звільнити директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслана Кандибора "у зв’язку з невідповідністю займаній посаді".

Також у зверненні йдеться про призначення відповідальної людини для комунікації з громадськістю з питань сталої міської мобільності.

Зокрема, нещодавно стало відомо, що в столиці ліквідували Сектор розвитку веломережі.
Відповідно, небайдужі кияни просять доручити новому в.о. директору Дептрансу КМДА (після звільнення Кандибора) переглянути штатний розклад, повернути в структуру Сектор розвитку веломережі та відновити діяльність робочої групи Київської майстерні міста.

У плані розвитку велоінфраструктури йдеться про реалізацію запроєктованих 100 км велоінфраструктури у 2023 році шляхом реорганізації дорожнього руху і поточними ремонтами; розробку схем ОДР для запровадження 50 км виділених смуг для громадського транспорту на вулицях, де, згідно з ПДР, дозволено рух велосипедистів, а також проєктування та будівництво веломаршруту Солом’янка – Центр.

Серед інших вимог активісти зазначили: завершити реорганізацію маршрутної мережі громадського транспорту відповідно до звіту Світового банку; внести проєкт рішення Київради про скасування рішення щодо підвищення швидкості до 80 км/год на окремих вулицях; реорганізувати схеми організації дорожнього руху і забезпечити реконструкцію місць концентрації ДТП; налагодити ефективний механізм контролю за облаштуванням понижень бордюрного каменю на перехрестях.

А також включити в зміни до бюджету міста на 2023 рік та проєкту бюджету на 2024 рік фінансування на:

  • проєктування і будівництво усіх світлофорних об’єктів, які передбачають дублювання підземних переходів наземними;
  • закінчення реконструкції трамвайних колій на вул. Алматинська;
  • проєктування і реконструкцію вулиць Дмитрівської й Глибочицької, капітальні ремонти проблемних виділених ділянок колій;
  • проєктування і реконструкцію застарілої тролейбусної контактної мережі;
  • закупівлю автобусів малої місткості;
  • капітальні ремонти рухомого складу електротранспорту.
Фото: Пасажири Києва
Фото: Пасажири Києва

Відповіде звернення підписали: Марш за Київ, Urban crew, U-Cycle, Пасажири Києва, Рада з урбаністики Києва.