Клопотенко розробив у своїх закладах українські сніданки як альтернативу авокадо-тостам
Фото: Інші Бістро

Шеф-кухар Євген Клопотенко та співзасновниця компанії "Нова пошта" Інна Поперешнюк запустили меню українських сніданків в усіх своїх закладах.

Головна ідея нового меню — український сніданок на щодень. Страви, які стануть цікавою альтернативою звичним авокадо-тостам, скремблу та сирникам.

"Будьмо відвертими, українці мають звичку використовувати досвід інших країн, якщо справа стосується їжі, а особливо — сніданків. Ми звикли замовляли в закладах тости з авокадо, чіа-пудинги, капкейки, боули та смузі, бо досі майже не маємо справжньої української альтернативи", — зазначив Клопотенко.

За його словами, він має на меті відкривати для гостей Україну через смачні, свіжі та цікаві страви з кращих локальних продуктів, вирощених на власній фермі.

У закладі "100 років тому вперед" (Київ, вул. Володимирська, 4) кухарі приготували український сніданок з кремом із масла, яйцями, домашнім хлібом і свіжими овочами. Крім нього гостям запропонують вівсянку з індичкою, книш мадам та українські палюшки. Особлива позиція й бестселер меню — млинці зі стиглою вишнею і маком, з соленим гольцем або печеною індичкою.

Кніш-мадам. Фото: 100 років тому вперед
Кніш-мадам. Фото: 100 років тому вперед

Бістро сучасної української гастрономії "Полтава" (Київ, вул. Князів Острозьких, 8) пропонує ранкове меню в тематичному стилі. Команда закладу підготувала для гостей кілька видів галушок: сирні з полтавською свининою, та ліниві з шоколадом і чорницею. А також — медовий тост зі смородиною, гуслянкою та ліщиною й альтернативу вівсянці — зелену гречку зі шпинатом і домашнім песто.

Лініві галушки з білим шоколадом і чорницею. Фото: Полтава
Лініві галушки з білим шоколадом і чорницею. Фото: Полтава

У львівському "Інші Бістро" (пл. Соборна, 2а) можна скуштувати на сніданок хліб з оселедцевим маслом, маринованою сливою та вареним яйцем, солена та солодка вівсянка, вареники з вишнями й маком і оладки з різними додатками.

Дуже сирна вівсянка. Фото: Інші Бістро
Дуже сирна вівсянка. Фото: Інші Бістро