Киянам рекомендують повернутися до маскового режиму в місцях скупчення людей
Фото: Unsplash

Київська влада рекомендує повернутися до маскового режиму в місцях скупчення людей. Це має знизити ризик зараження COVID-19. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Напередодні генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Гебреєсус Тедрос Аданом закликав продовжувати носити захисні маски та дотримуватися соціальної дистанції для уникнення зараження на COVID-19.

Відповідну заяву генеральний директор ВООЗ зробив після того, як у багатьох країнах протягом кількох тижнів зростала кількість респіраторних захворювань, спричинених COVID-19, грипом та іншими патогенами.

"У Києві це питання теж актуальне. Адже щотижня фіксуються нові випадки захворювання на коронавірус. Серед пацієнтів, яких госпіталізовано, є й важкі пацієнти", – зазначив Поворозник.

Він підкреслив, що киянам доцільно повернутися до маскового режиму в місцях скупчення людей для зменшення ризику зараження.

"Йдеться в першу чергу про ваше здоров’я, яке потрібно берегти. Зокрема, при погіршенні стану і перших симптомах недуги слід обов’язково звертатися до свого сімейного лікаря та, за потреби, яку визначить лікар, вчасно проходити тестування на COVID-19", — зауважив Микола Поворозник та нагадав, що найнадійнішим захистом від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби є вакцинація.