Киянам рекомендують повернутися до маскового режиму в місцях скупчення людей
Фото: Unsplash

Київська влада рекомендує повернутися до маскового режиму в місцях скупчення людей. Це має знизити ризик зараження COVID-19. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Напередодні генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Гебреєсус Тедрос Аданом закликав продовжувати носити захисні маски та дотримуватися соціальної дистанції для уникнення зараження на COVID-19.

Відповідну заяву генеральний директор ВООЗ зробив після того, як у багатьох країнах протягом кількох тижнів зростала кількість респіраторних захворювань, спричинених COVID-19, грипом та іншими патогенами.

"У Києві це питання теж актуальне. Адже щотижня фіксуються нові випадки захворювання на коронавірус. Серед пацієнтів, яких госпіталізовано, є й важкі пацієнти", – зазначив Поворозник.

Він підкреслив, що киянам доцільно повернутися до маскового режиму в місцях скупчення людей для зменшення ризику зараження.

"Йдеться в першу чергу про ваше здоров’я, яке потрібно берегти. Зокрема, при погіршенні стану і перших симптомах недуги слід обов’язково звертатися до свого сімейного лікаря та, за потреби, яку визначить лікар, вчасно проходити тестування на COVID-19", — зауважив Микола Поворозник та нагадав, що найнадійнішим захистом від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби є вакцинація.