У ВООЗ закликають повернути деякі карантинні заходи через зростання випадків COVID-19
Фото: Unsplash

У Всесвітній організації охорони здоров'я рекомендують поновити деякі карантинні заходи через зростання захворюваності на COVID-19. Про це написав генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус.

"Захворювання дихальних шляхів, викликані COVID-19, грипом та іншими збудниками, зростають у багатьох країнах протягом кількох тижнів, і очікується, що це продовжиться після останніх свят", — зазначив Гебреєсус.

Зокрема, очільник ВООЗ радить використовувати маски, дотримуватися соціальної дистанції та провітрювати приміщення, а також переконатися, що щеплення проти COVID-19 та грипу зроблені.

Звертаючись до урядів, Гебреєсус закликав забезпечити доступ населення до надійних тестів, методів лікування та вакцинування, особливо для тих, хто перебуває у групі ризику. Окрім того, у ВООЗ просять продовжити вести спостереження та звітність, щоб відстежувати еволюцію коронавірусу, а також інформувати населення.

На початку травня 2023 року ВООЗ скасувала глобальну надзвичайну ситуацію через COVID-19, але це не означає завершення самої пандемії. 1 липня в Україні завершилася дія карантину та режиму надзвичайної ситуації у зв’язку з пандемією коронавірусу.