Мартін Скорсезе заявив, що зніматиме фільм про Ісуса Христа
Фото: Antonio Spadaro/Twitter

Після закінчення Каннського кінофестивалю режисер Мартін Скорсезе вирушив у тур до Італії, де зустрівся з Папою Римським Франциском. Також митець оголосив, що створить фільм про Ісуса, пише Variety.

"Я відгукнувся на заклик Папи Римського до творців єдиним відомим мені способом: вигадуванням і написанням сценарію про Ісуса. І я збираюся розпочати його зйомки", — заявив Скорсезе на пресконференції у Ватикані.

Режисер і його дружина Хелен Морріс отримали коротку приватну аудієнцію у Ватикані. Скорсезе розповів, що його надихнув та зворушив заклик Франциска "побачити Ісуса".

Фото: Antonio Spadaro/Twitter
Фото: Antonio Spadaro/Twitter

Конференцію організували єзуїтське видання La Civiltà Cattolica та Джорджтаунський університет.

Щодо кінематографічних згадок, то під час розмови Скорсезе зазначив своє захоплення фільмом П’єра Паоло Пазоліні "Євангелієм від Матвія".

Скорсезе також розповів про значення його власної ​​епопеї 1988 року "Остання спокуса Христа" та про "подальший крок у його дослідженні фігури Ісуса", який представляє драма 2016 року "Мовчання" про переслідування християн-єзуїтів в Японії XVII ст.

Італійський тур Скорсезе також включає серію показів його фільмів у поєднанні з роботами, які надихнули режисера на творчість; майстер-класи для студентів римської кіношколи Centro Sperimentale; промова в Болоньї, де він буде гостем Cineteca di Bologna; кіноархів, який проводить фестиваль Il Cinema Ritrovato.

Мартін Скорсезе — американський кінорежисер, сценарист, продюсер та історик кіно. Серед найзначніших його робіт "Таксист", "Шалений бик", "Славетні хлопці". Скорсезе здобув премію "Оскар" за фільм "Відступники".

Зокрема, на 76-му Каннському кінофестивалі на пресконференції, присвяченій його новій стрічці "Вбивці місячної квітки", Скорсезе висловився на підтримку України.