Сергій Шкарлет продовжить працювати у сфері освіти, попри відставку
Фото: пресслужба форуму Україна-30

Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет продовжить працювати у сфері освіти, попри свою відставку. Його місце може зайняти директор Малої академії наук Оксен Лісовий. 

"Закінчився мій термін перебування на посаді міністра освіти і науки України", — написав Шкарлет. 

Сергій Шкарлет з 2020 року був на посаді міністра освіти. Цього ж року Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти виявило плагіат у чотирьох його наукових роботах, зокрема у дисертації. Окрім цього, наявність плагіату підтвердили три незалежні міжнародні експерти зі США, Чехії та Польщі, які проаналізували уривки робіт, перекладені англійською мовою.

Призначення Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки України супроводжувалося акціями протестів серед населення. На вулиці виходили студенти, науковці й освітяни по всій Україні з гаслом "Нам не потрібен такий міністр!".

Також у лютому 2022 року Шкарлет наразився на шалену критику після того, як МОН оголосило новий конкурс на посаду президента НаУКМА. МОН звинуватили у "перевищенні повноважень" та "спробі втрутитися у виборчий процес".

Також Сергій Шкарлет у 2004 і 2010 роках підтримував на президентських виборах Віктора Януковича та Партію регіонів. Балотувався до Чернігівської обласної ради від цієї партії у Деснянському районі м. Чернігова на місцевих виборах того ж року. 

  • 17 березня стало відомо про можливе звільнення з посади міністра освіти та науки України Сергія Шкарлета. Зі слів співрозмовника LIGA.net, це була не його ініціатива, а "його попросили".
  • 18 березня представник Кабміну у Раді Тарас Мельничук заявив, що у парламенті вже зареєстровано заяву про відставку міністра освіти Сергія Шкарлета.
  • Його місце може зайняти директор Малої академії наук і військовий ЗСУ Оксен Лісовий.