На тлі звинувачень воскову фігуру Жерара Депардьє прибрали з музею в Парижі
Фото: RTE

З паризького музею Гревен прибрали воскову фігуру Жерара Депардьє, оскільки низка звинувачень актора в сексуальних домаганнях знов у центрі уваги, повідомили у The Guardian.

У музеї заявили, що прибрали воскову фігуру "після негативної реакції відвідувачів", які проходили повз нього, а також через коментарі у соціальних мережах.

Статую 74-річного Депардьє в натуральну величину виставили в музеї воскових фігур у 1981 році. Актор був одним із близько 250 французьких і міжнародних діячів, представлених у музеї Гревен.

З 2020 року проти Жерара Депардьє розпочато офіційне розслідування за ймовірне зґвалтування та сексуальне насильство понад десяти жінок.

7 грудня на телеканалі France 2 вийшов документальний фільм під назвою "Жерар Депардьє: Падіння людожера". Він містив кадри, на яких актор робить сексистські коментарі, а також непристойні зауваження та жести під час поїздки до Північної Кореї у 2018 році. Цей репортаж знову привернув увагу до звинувачень і розпалив дискусію про сексизм у французькому кінематографі.

Для фільму свою історію розказала й акторка Еммануель Дебевер, яка першою звинуватила актора в сексуальному насильстві. Вона померла 7 грудня у лікарні. За повідомленням у медіа, Дебевер скоїла самогубство, кинувшись у Сену.

Актор відкидає всі звинувачення."Ніколи, ніколи я не ображав жінку. Заподіяти біль жінці було б все одно, що вдарити рідну матір ногою в живіт", — написав Депардьє у відкритому листі.

Попри відсутність судового рішення проти нього, в останні дні багато хто поспішив дистанціюватися від актора. У суботу бельгійський муніципалітет позбавив Депардьє звання почесного громадянина, а канадська провінція Квебек відкликала свою найвищу нагороду через його "скандальні" коментарі щодо жінок.

Минулого тижня міністерка культури Франції Ріма Абдул Малак заявила, що ймовірна поведінка актора осоромила Францію, зазначивши, що його можуть позбавити ордена Почесного легіону, головної нагороди країни.

Жерар Депардьє — французький актор, лауреат премій "Золотий глобус" і "Сезар". З 1967 року взяв участь у більш ніж 250 фільмах — майже в усіх у головній ролі. Він є другим найкасовішим актором в історії французького кіно після Луї де Фюнеса. Здебільшого відомий як характерний актор і за ролями багатьох провідних історичних і вигаданих постатей.