Німецький художник створив портрет Путіна з ковпаком у вигляді банана в Києві — фото
Фото: Томас Баумгертель

Німецький вуличний художник Томас Баумгертель, відомий під псевдонімом Bananensprayer ("розпилювач бананів"), відвідав Україну та створив фірмові "бананові" графіті, пише Express.

Баумгертель побував у Горенці, Ірпені, Бучі, Бородянці й Києві. Зокрема, на Майдані Незалежності можна побачити відому роботу художника — "Посадити у в'язницю". Тут Путін зображений у тюремному вбрані та з бананом на голові. Такий же малюнок є на будинку в Кельні.

Також на військовій техніці окупантів, будинках та мостах залишилися графіті німецького художника — знак миру, створений з двох бананів жовтого та синього кольорів; Путін з червоним обличчям на фоні черепів, які символізують жертв війни.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Bananensprayer (@bananensprayer)

Баумгертель також доповнив роботу іншого вуличного художника Bansksy, вклавши банан до рук хлопчику на гойдалці з протитанкового їжака. Цей малюнок розташований на Майдані Незалежності.

Фото: Томас Баумгартель
Фото: Томас Баумгартель

"Ніхто не може зрозуміти, наскільки жорстокою є війна, поки він не побачить її на власні очі або не візьме участі в ній", — каже Баумгертель.

Баумгертель позиціонує себе політичним митцем. У 2015 році він облив стіну будинку після нападу на сатиричну газету Charlie Hebdo. У 2018 році він прославився роботою "Турецький диктатор", на якій Реджеп Ердоган зображений з бананом в сідницях.