Нове аніме Хаяо Міядзакі "Як ви живете?" вийде в прокат у США восени
Фото: Fandango / Twitter

Прем'єра нового фільму Хаяо Міядзакі "Як ви живете?" відбудеться 7 вересня на Міжнародному кінофестивалі в Торонто (TIFF), повідомляє Hypebeast.

Раніше Studio Ghibli відмовилася від промо фільму — публікацій плакатів, фото та трейлерів, але 11 серпня представила буклет з кадрами.

Водночас американський дистриб'ютор анімаційних фільмів GKIDS Films випустив претизер фільму.

"Хлопчик Махіто сумує за своєю матір’ю й вирушає у світ, який ділять живі та мертві. Там немає смерті, а життя знаходить новий початок. Напівавтобіографічна фантазія про життя, смерть і творіння як данина дружбі від Хаяо Міядзакі", — йдеться в претизері.

Реліз тизеру запланований на 6 вересня. В американському прокаті фільм отримає назву The Boy and the Heron ("Хлопчик та чапля").

Мультфільм заснований на однойменній книзі японського письменника Гендзабуро Йосіно, яку в Японії вважають класикою дитячої літератури. Однак в студії зазначають, що фільм допускає кілька відхилень від оригінальної історії для створення власної.

Сюжет книги базується на історії 15-річного хлопчика з Токіо, який після смерті батька став жити з дядьком. Книга розповідає про духовне зростання юнака та його переживання з приводу втрати близької людини.

Зокрема, "Як ви живете" покажуть у програмі Йоркського кінофестивалю (NYFF) з 29 вересня до 15 жовтня.