Рідкісну картину з "Книги джунглів" виставлять ​​у домі Кіплінга у Великій Британії
Фото: James Dobson/National Trust

Рідкісну картину "Повернення стада буйволів", що зображує наслідки кульмінаційного моменту в "Книзі джунглів" Редьярда Кіплінга, виставлять в заміському будинку автора після консерваційних робіт, пише The Guardian.

Картина "Повернення стада буйволів" є однією з 16, створених братами-близнюками Едвардом і Чарльзом Детмольдами. Їм було лише 18 років, коли вони отримали замовлення на ілюстрування книги Кіплінга. Збереглося лише чотири картини.

На цій акварельній роботі зображений великий буйвіл Рама, який дивиться на рівнину. Перед цим моментом головний герой оповідання Мауглі використав стадо буйволів, щоб розчавити свого ворога, тигра Шер-Хана.

"Ми раді, що можемо виставити "Повернення стада буйволів" у будинку Кіплінга рівно через 130 років після публікації збірки оповідань. Це дасть шанувальникам рідкісний шанс відкрити та відчути похмурі джерела історії, як це було за часів Кіплінга", — розповіла Ханна Майлз менеджерка будинку Кіплінга Bateman’s у Бервоші.

Будинок Редьярда Кіплінга. Фото: Laurence Perry
Будинок Редьярда Кіплінга. Фото: Laurence Perry

У Національному фонді заявили, що похмурі настрої ілюстрації надають дивовижного контрасту легким, сучасним інтерпретаціям історії.

Картина датована 1901 роком і підписана монограмою "EJD" — Едуард Юліус Детмольд. Він і його брат Чарльз були талановитими книжковими ілюстраторами першої половини XX століття. Але, попри професійні успіхи, особисте життя близнюків було непростим, і обидва наклали на себе руки — Чарльз у 1908 році, а Едвард — у 1957 році.

На малюнку Едвард Юліус Детмольд, який зробив його брат Чарльз. Фото: National Portrait Gallery London
На малюнку Едвард Юліус Детмольд, який зробив його брат Чарльз. Фото: National Portrait Gallery London

"Можна провести порівняння між близнюками Детмольдами та Мауглі, який в оригінальній історії "Книги джунглів" був досить неспокійним персонажем, що потрапив у пастку між двома світами", — сказала Ханна Майлз.

Дві з чотирьох акварелей ілюстраторів є в приватних колекціях, а третя зберігається в Музеї природознавства.

"Я відчуваю захоплення, демонструючи їхню чудову ілюстрацію поруч із копією книги, де представлено всі оригінальні фотографії близнюків, у місці, яке так багато означало для автора оповідання, Редьярда Кіплінга", — додала Майлз.