Серед парку в Парижі збудували соціальне житло
Фото: Camille Gharbi

У передмісті Парижа архітектурна компанія SOA Architectes збудувала житловий комплекс на 24 квартири в Parc Princesse – на місці колишньої лікарні у Везіне, яке перебудовується під житло та міський парк. Студія використала історичні вілли, знайдені неподалік, щоб створити структуру, яка б перегукувалася з будівлями. Про це повідомляє dezeen.

Архітектори хотіли, щоб нові будинки вирізнялися й водночас вписувалися в парк і наслідували деякі елементи історичної забудови.

Фото: Camille Gharbi
Фото: Camille Gharbi

Для цього SOA Architectes розділили квартири на три об'єми. На заході два найменші блоки розташовані під кутом по обидва боки від центрального циркуляційного простору та велопарковки, увінчаної садовими терасами.

Фото: Camille Gharbi
Фото: Camille Gharbi

На північному сході найбільший блок з'єднується з центральним простором через невеликий сполучний місток на другому поверсі з кутовими гвинтовими сходами, що ведуть до рівня землі.

Така структура робить будівлю якомога менш масивною. Дахи-метелики також додають легкості.

Фото: Camille Gharbi
Фото: Camille Gharbi

Квартири спроєктовано як дуплекси. Це дало змогу облаштувати на першому поверсі кімнати подвійної висоти з високими дерев’яними арковими вікнами. Балкони на кутах кожного блоку утворюють криті тераси.

Фото: Camille Gharbi
Фото: Camille Gharbi

"Щоб будинки злилися з рослинними масивами, основи будівель оброблені великими арками подвійної висоти. Їх співвідношення відображає розмір і форму проміжків між деревами", — пояснили в SOA Architectes.

Фасади із бетонних панелей розбивають тонкі металеві смужки, щоб візуально полегшити об’єм.