Вартість будівництва розв'язки на Оболоні зросла до 2 млрд гривень – "Пасажири Києва"
Фото: "Автомагістраль-Південь"

Вартість будівництва дворівневої розвʼязки на Оболоні зросла щонайменше до 2 мільярдів гривень, повідомляє ініціатива "Пасажири Києва".

Громадська ініціатива знайшла документацію, яка показує, що кошторисна вартість розв’язки становить майже 2 млрд грн, а не 1,3 млрд грн, як очікувалося раніше.

"Ціна проєкту починає збільшуватися ще навіть без початку активного будівництва", — йдеться у повідомлені.

У травні "Київавтодор" провів тендер на будівництво багаторівневої розв’язки на перетині вул. Богатирської та Полярної. Вартість робіт була оцінена у 1,315 млрд грн.

Експертний звіт опублікували на вимогу Державної аудиторської служби, яка перевіряла цей тендер. У столичній ініціативі кажуть, що не можуть визначити на що були закладені 1,3 млрд, які вказували в тендері, оскільки проєкти не публікували.

В ініціативі переконані, що вартість робіт зросте, якщо врахувати майбутнє корегування кошторису. Київ уже витратив 10 млн гривень на проєктування розвʼязки й провів тендер на авторський нагляд за будівництвом на суму 3,4 млн гривень.

Згідно з проєктно-кошторисною документацією, на перетині двох магістралей зводитимуть розв’язку типу "неповний листок конюшини". Її проєктна пропускна спроможність — 11 200 авто на годину.

Проїзд із вулиці Полярної до вулиці Героїв Дніпра здійснюватиметься через шляхопровід, який матиме шість смуг руху.