Реконструкцію Шулявського шляхопроводу у Києві повністю завершать до середини 2024 року
Фото: Радіо Свобода

Реконструкцію Шулявського шляхопроводу планують повністю завершити до середини 2024 року, повідомив міський голова Віталій Кличко.

До того часу здійснять роботи з демонтажу п’ятого цеху заводу, розташованого поруч зі шляхопроводом, облаштують зʼїзди із Шулявського шляхопроводу, завершать благоустрій території.

"Щодо петиції стосовно добудови Шулявського мосту. Ми неодноразово говорили, що закінчити цей об’єкт можна тільки після знесення цеху номер 5. Ця споруда перебувала у держвласності, і за неї держава виставила місту дуже немалий рахунок — майже 113 мільйонів гривень. Кошти на викуп були виділені шляхом бюджетних асигнувань, передбачених на 2022 рік відповідно до рішень Київської міської ради", — зазначив мер Києва.

Наразі здійснюється демонтаж та вивільнення внутрішніх приміщень будівлі від обладнання — задля подальшого знесення самої будівлі.

Також біля Шулявського шляхопроводу розпочали ремонт підземного пішохідного переходу, який мають завершити наприкінці осені 2023 року. В липні розпочнуть роботи з демонтажу цеху, а в жовтні почнуть облаштовувати зʼїзди.

"В середині 2024 року всі будівельні й роботи з реконструкції Шулявського шляхопроводу мають завершити. І розвʼязка буде повністю запущена", — додав Кличко.