Світоліна обіграла білоруску і вдруге в кар'єрі вийшла у чвертьфінал Вімблдону
Фото: Еліна Світоліна / Instagram

28-річна українська тенісистка Еліна Світоліна вийшла у чвертьфінал Вімблдону, турніру серії Грендслем, пише Суспільне.

У матчі четвертого раунду змагань українка змагалася з "нейтральною" тенісисткою Вікторією Азарєнка з Білорусі. Це була шоста очна зустріч Світоліної та Азарєнка — усі п'ять попередніх виграла білоруска. Перед цим матчем Еліна зазначала, що розуміє, наскільки великим є цей матч і називала його "викликом".

Гра Світоліна — Азарєнка в четвертому раунді Вімблдону тривала майже три години. І перемогу Світоліна вирвала на тайбрейку у вирішальній партії.

У першому сеті Азарєнка діяла впевненіше і була кращою на корті. Вона зробила два брейки, не програла жодної своєї подачі й виграла сет – 6:2.

У другій партії Світоліна одразу програла свою подачу (0:2), але змогла повернутися у матч зворотнім брейком — 2:2. Після цього поступово Еліна почала отримувати перевагу, за рахунку 4:3 на свою користь українка ледь не зробила брейк. Але зрештою змогла взяти подачу суперниці за рахунку 5:4 – другий сет Еліна виграла 6:4.

Старт третьої партії залишився за Світоліною, вона повела 3:0 з брейком. Але одразу Азарєнка відповіла своїм ривком у три гейми – 3:3. У підсумку, матч дійшов до тайбрейку за рахунку 6:6.

На тайбрейку у вирішальному сеті Світоліна програвала 4:7, але змогла виграти чотири очки поспіль — 8:7. Після цього Еліна заробила першою матчбол (9:8), а з другого матчболу закрила гру — подала ейс і виграла 11:9.

Одразу після завершення поєдинку українка заявила, що підтримка фанів та думки про України допомагали їй залишитися у грі. "Це другий найщасливіший момент у моєму житті після народження доньки", — додала Еліна.

Спортсменка вдруге в кар'єрі пройшла до чвертьфіналу Вімблдону, її найкращим результатом залишається півфінал на турнірі.

Наступною суперницею Еліни Світоліної буде перша ракетка світу, Іга Швьонтек з Польщі.

Еліна Світоліна — українська тенісистка, третя ракетка світу в рейтингу WTA у 2017, 2018 і 2019 роках. За результатами Вімблдону Світоліна увійде у топ-40 світового рейтингу.